Advertentie

GL-fractievoorzitter Zeist stopt na ophef nepaccounts

De fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad van Zeist, Ronald Camstra, is opgestapt vanwege ophef die is ontstaan over nepaccounts op sociale media. Hij ontkent alle aantijgingen.

04 februari 2021
exit-ontslag.JPG

Ronald Camstra, de fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad van Zeist, is opgestapt vanwege ophef die is ontstaan over nepaccounts op sociale media. Camstra werd door inwoners uit Zeist beschuldigd van het beheren van een aantal nepaccounts die ideeën van GroenLinks steunden. Hij was sinds 2008 actief in de gemeenteraad en sinds 2017 fractievoorzitter.

Een van de bekendste nepaccounts is volgens RTV Utrecht 'Noortje van Breukelen'. Onder deze naam werden ook columns gepubliceerd op de lokale website zeistermagazine.nl.

 

Ontkent

Camstra ontkent alle aantijgingen. Hij zegt op de website van GroenLinks op te stappen omdat de negatieve aandacht te veel energie kost en het afleidt van de inhoud van het politieke debat. 'Er spelen belangrijke thema’s, zoals de coronacrisis, de bezuinigingsopgave, de omgevingswet, dáár zou de discussie over moeten gaan.'

 

Negatieve aandacht

De partij meldt dat Camstra jarenlang veel goed werk heeft geleverd. 'Ronald heeft veel voor de partij betekend, de persoon bij uitstek die politieke besluitvorming heel dicht bij de inwoners van Zeist wist te brengen en daarbij een stevig debat niet schuwde', aldus Liesbeth Raymakers, afdelingsvoorzitter van GroenLinks Zeist. 'Maar we hebben er begrip voor dat alle negatieve aandacht uiteindelijk teveel energie is gaan kosten.' (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hans / afdelingsmanager
Laf van die man om het niet ruiterlijk toe te geven. Hulde aan Piet Oskam die hem ontmaskerde.
Bernard
Intussen heeft Camstra bekend. Wat bezield iemand in die positie om zoiets te doen? Hij heeft het vertrouwen in de politiek geschaad en zijn eigen partij. Eerst heeft hij vijf nepprofielen gecreëerd en toen hij betrapt werd heeft hij gelogen, ook tegen zijn eigen partijgenoten. Je vraagt je af wat er in zo'n hoofd omgaat. Ik vind het onbegrijpelijk. Deze man heeft laten zien dat hij een totaal gebrek aan integriteit heeft. Totaal ongeschikt voor een publieke functie. Ik kan me voorstellen dat hij bij de Woningstichting Barneveld ook last zal hebben van een ernstige vertrouwensbreuk en dat zijn positie onhoudbaar wordt.
Advertentie