Advertentie

Gemeenten organiseren protestacties tegen aanslagen

Nederlandse gemeenten reageren massaal op de oproep van de burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van der Laan (Amsterdam) om demonstraties te houden om een protest te laten horen tegen de aanslag in Parijs. In vrijwel alle gemeenten zijn vanavond bijeenkomsten waar burgemeesters de bevolking zullen toespreken.

08 januari 2015

Lampje

In Middelburg zullen burgemeester Harald Bergmann en de hoofdredacteur van de Provinciaals Zeeuwse Courant een toespraak houden. ‘We roepen iedereen op om te komen en een lampje mee te nemen en aan te steken om samen een gebaar te maken tegen de aanslag op de vrijheid van meningsuiting’, staat te lezen op de site van de gemeente.

#JeSuisCharlie 

Ook in Deventer is een stil protest. Burgemeester Andries Heidema roept in een tweet de inwoners op naar de Brink te komen. Hij sluit de tweet af met #JeSuisCharlie. Diezelfde ‘hashtag’ wordt gebruikt door burgemeester Marco Out van Assen. ‘Morgen om 18 uur sta ik op de Brink in Assen. #JeSuisCharlie #CharlieHebdo Komt u ook? #solidariteit’, twitter hij.


Tocht
In Haarlem wordt een tocht gehouden. Vanaf het Stationsplein 86, waar het kantoor van het Haarlemmer Dagblad zetelt, gaat de tocht naar de Grote Markt. Journalisten en politieagenten lopen volgens de krant vooraan in de tocht, omdat juist deze twee beroepsgroepen de vrijheid van meningsuiting bewaken en het hun collega’s waren die bij de aanslag in Parijs om het leven kwamen. Burgemeester Bernd Schneiders en een vertegenwoordiger van de krant zullen een toespraak houden. Daarnaast zal een bekende persoonlijkheid uit de Haarlemse moslimgemeenschap spreken.


Parijs
Ook in de grote steden Amsterdam, Rotterdam worden bijeenkomsten georganiseerd, net zoals in tientallen kleinere gemeenten. Een rondgang leert dat in ieder geval alle provinciehoofdsteden meedoen. De protesten starten allemaal rond 18.00 uur, het tijdstip waarop ook in Parijs een grote demonstratie gepland staat.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
inmiddels hebben de meeste Charlies weer afstand genomen van hun charlieheid, zo diep zat Charlie niet.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
We horen massaal en zonder angst, strijdbaar! een (non)verbale vuist te laten zien; samen op de pleinen - zichtbaar -. En dan bedoel ik ook allemaal,inclusief dus de moslimgemeenschap, vooraan degenen die mochten terugkeren! Met name zij kunnen nu laten zien dat ze afstand nemen van dergelijke "broeders" en kiezen voor een open maatschappij waarin iedereen, ongeacht opvatting, geloof, geaardheid of voorkeur gelijk is en recht heeft op een mening! Iedereen die deze waarden hoog heeft staan moet NU laten zien dat we geen dergelijke uitingen accepteren!
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Rommel
Net bij zo'n Je Suis Charlie bijeenkomst geweest. Obligaat praatje van de burgemeester over hoe geschokt we zijn, dat we onze vrijheid niet mogen opgeven en nog wat van dat soort platitudes. En, je kon er op wachten, dat we de moslims er niet op aan mogen kijken. Thuisgekomen lees ik dat Boko Harum er weer 100 heeft afgeslacht. Maar dat zijn geen moslims natuurlijk, dat zijn terroristen. Oh, wacht..
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Meekijkend argusoog
Tolerantie is het toverwoord, maar tolerantie zonder kennis van goed en kwaad is gebakken lucht en altijd in het nadeel van de mensen die het goede verdedigen.

De moderne wijze van een tolerante samenleving voorstaan, is vaak niets anders dan een manier om zichzelf boven het bestaan van goed en kwaad en het hebben van een mening te verheffen.Nederland kent en mag zijn wortels niet meer kennen en dus zijn we verzand in ledigheid en quasi goedheid. Wilders zegt bijvoorbeeld precies hetzelfde als burgemeester Aboutaleb, maar zodra hij het zegt, barst het land uit zijn voegen van haat van de tolerantie prekende mensen.

Europa heeft als gekerstend continent het recht en zelfs de plicht om zich te beschermen tegen de islamisering.

Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie