Advertentie

Meer ruimte voor daklozenopvang wegens winterkou

Hulpverleners zijn tijdens de vrieskou extra alert op mensen die geen warme plek om te overnachten hebben.

27 december 2014

Omdat het in de nacht van zaterdag op zondag waarschijnlijk gaat vriezen, kunnen de daklozen in onder meer Den Haag en Zuid-Limburg terecht bij de winteropvang. De winterregeling gaat in. Dat betekent dat ze gratis mogen slapen bij opvangplekken. Ook krijgen ze een maaltijd en een ontbijt.

Den Haag en Amsterdam
Dat maakten de GGD Zuid-Limburg en de gemeente Den Haag zaterdag bekend. Hulpverleners zijn tijdens de vrieskou extra alert op mensen die geen warme plek om te overnachten hebben. De winterregeling gaat in als het te gevaarlijk is om buiten te blijven in verband met de kou. In Amsterdam is de winteropvang voor daklozen al open sinds 18 december. Die blijft open tot 1 maart. De plek, in de voormalige Valeriuskliniek, biedt plaats aan ruim driehonderd mensen. De gemeente Amsterdam besloot ruim een week geleden tot een soort permanente winterregeling. De daklozen krijgen dezelfde hulp als uitgeprocedeerde asielzoekers, die bed, bad en brood moeten krijgen.


Zuid-Limburg

Daklozen in Zuid-Limburg kunnen zonder te betalen terecht bij de opvang van het Leger des Heils en Moveo. De openingstijden van de instellingen in de Limburgse steden zijn verruimd. Iedereen wordt binnengelaten, maakte de GGD Zuid-Limburg bekend. Mocht het nodig zijn, dan worden extra opvangplaatsen geregeld.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Joris / Denker
Het opvangen van asielzoekers en daklozen is niet zo fijn als mensen denken. Je krijgt een ontbijt 's avonds een maaltijd. Veelal alleen brood. In de ochtend en de rest van de dag mag je op straat rond dwalen. Waarom zijn wij als mensen begripvol voor deze mensen. Asielzoekers hoor eigenlijk op te sluiten tot ze thuis in eigenland hebben gevonden. Dat maakt ook minder aantrekkelijk om hier te blijven. Gebeurt ook in andere landen, en les zodat ze zich in hun eigen land kunnen redden. Daklozen hebben recht op geestelijke opvang en een vast dak boven hoofd dat wordt vele mensen ontzegd. In de zeventiger jaren werden deze mensen opgevangen dat is niet meer zo nu mogen over straat zwerven en onkomen in de kou.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Ron de Jong / Burger
Hartverwarmend! Het lijkt wel alsof het langzaam weer de goede kant op gaat met Nederland! Voordat we weer angstzaaiende frauderende zakkenvullende speknekken in krijtstreeppakken gemeenschapsgeld toeschuiven, eerst gemeenschapsgeld naar echt mensenleed!

Miljarden gemeenschapsgeld in aandelen kunnen zomaar weer verdampen, maar miljoenen naar voedsel en onderdak verdampt nooit en redt levens en ons volksmoraal!

Heel erg hartelijk bedankt namens alle daklozen voor alle politici en bestuurders met een sociaal en menselijk hart!
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie