Advertentie

Gemeente blijft zaken doen met omstreden projectontwikkelaar

Projectontwikkelaar Piet van Pol blijft het miljoenenproject in het centrum van Kerkrade doen. De gemeente ziet geen reden om te breken, ook al verdenkt justitie Van Pol van het omkopen van ex-wethouder Van Rey.

27 maart 2013

Burgemeester en wethouders van Kerkrade zien geen reden om te breken met de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol. Dat Van Pol wordt verdacht van het betalen van smeergeld aan de voormalig Roermondse VVD-wethouder Jos van Rey is voor het college geen aanleiding om het overleg met hem af te kappen. De gemeente onderhandelt daarom met Van Pol verder over de ontwikkeling van het Centrumplan in Kerkrade.

Miljoenenproject

Dat laat de gemeente woensdag weten naar aanleiding van berichtgeving in de Limburgse kranten.

Van Pol is beoogd projectontwikkelaar voor het miljoenenproject in het centrum. Een deel van de gemeenteraad wilde van hem af wegens de verdenking door justitie.
 
Invallen 

De recherche deed onlangs invallen bij woningen, het kantoor en een vakantieverblijf van Van Pol. Door alle commotie over de corruptieaffaire rond Van Rey zag Van Pol zich gedwongen een deel van het personeel te ontslaan en zijn bedrijf fors te reorganiseren.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie