Advertentie

Bonnetjesaffaire nog niet afgelopen in Gelderland

De SP, die het spoeddebat heeft aangevraagd, wil nu weten hoe het nu precies zat met het woon-werkverkeer van Verdaas.

19 december 2012

De bonnetjesaffaire van ex-staatssecretaris en voormalig gedeputeerde Co Verdaas blijft de Gelderse provinciebestuurders achtervolgen. Woensdag houden Provinciale Staten een spoeddebat over de kwestie. Ze stemmen onder meer over een motie van de SGP, die voorstelt een onafhankelijk onderzoek te laten doen naar alle declaraties van alle Gelderse gedeputeerden vanaf april 2007.

Integriteit
De SGP vreest dat er door de affaire ook in de toekomst discussie kan ontstaan over de integriteit van de provinciebestuurders.

Spoeddebat
De SP, die het spoeddebat heeft aangevraagd, wil nu weten hoe het nu precies zat met het woon-werkverkeer van Verdaas. Gedeputeerde Staten hebben hem altijd de hand boven het hoofd gehouden, maar Verdaas gaf bij zijn aftreden zelf toe dat hij meestal overnachtte bij zijn vriendin in Zwolle en niet op zijn kamer in Nijmegen. Een gedeputeerde moet volgens de wet wonen in de provincie waar hij werkt.

Dienstauto
Verdaas declareerde honderden ritten met de dienstauto. Hij zegt zelf dat hij ongeveer 800 euro te veel heeft gedeclareerd.

Raad van State
De Raad van State doet over 6 weken uitspraak over een ambtelijk stuk over de declaraties. GS willen die ,,privémening van een ambtenaar'' niet openbaar maken, maar verschillende politici willen weten wat er precies in staat.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

een regioburger / consultant
Ik snap goed dat P.S. nog met rare onopgeloste vragen zit over dit dubieus gedrag voor een hoge bestuurlijke voorbeeldfunctionaris van een socialistische partij. Je deftig met een dienstauto naar een "woon"bestemming buiten de provincie zonder ontheffing laten rijden, en je daar weer laten ophalen mogen we aannemen, moeten we zien als een dienstreis buiten de provincie. Maakt dat de waarschijnlijke incidentele nachtelijke verrichtingen op de werklocatie dan tot sex onder diensttijd? Gedeputeerde ben je 24 uur per dag en zeker tijdens een dienstreis, dus dat soort vragen komen dan op.

En je bent in elk geval onder diensttijd bezig tijdens eens P.S.-vergadering waarin je een controlerende volksvertegenwoordiger uitlacht omdat hij met je dubieuze declaratiegedrag op de proppen komt.

En de collega's stonden erbij en keken ernaar, en steunden hem door dik en dun. Als mensen die "het" goed zagen dan het vertrouwen opzeggen is dat van hogere waarde voor de democratie dan de politieke steun voor G.S. van hun kudde meelopers, maar het is evident niet in het belang van het openbaar bestuur, speciaal van het vertrouwen van de burger in Gelderland in de politiek, om op te stappen wegens onderling falen. Dan nog maar liever doorgerommeld samen.Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Hannes Haganum / kritisch lezer
Ik zou ter stond naar de huisarts en naar de bedrijfsarts gaan als ik op een dag niet meer wist waar ik 's nachts geslapen had. Ik heb tot nu toe slechts één keer mijn fiets in de stalling gezocht, terwijl ik die ochtend met het OV naar het werk was gereisd en te declarereren valt er niet veel met uitzondering van een paar treinkaartjes.Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie