Advertentie

Gebiedsverbod voor jonge asielzoekers Oisterwijk

De politie denkt dat een grotere groep jonge asielzoekers uit verschillende Noord-Afrikaanse landen betrokken is bij meerdere diefstallen en inbraken in Oisterwijk. Burgemeester Janssen is de overlast beu en zegt dat het draagvlak voor het asielzoekerscentrum in zijn gemeente onder druk staat.

31 mei 2018
azc-oisterwijk.jpg

Burgemeester Hans Janssen van Oisterwijk heeft woensdag een gebiedsverbod opgelegd aan zeven jonge asielzoekers wegens een reeks diefstallen en woninginbraken. Ook het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zal de vluchtelingen van dertien en veertien jaar nog straffen, aldus de gemeente.

Meerdere diefstallen en inbraken
De politie denkt dat een grotere groep jonge asielzoekers uit verschillende Noord-Afrikaanse landen betrokken is bij meerdere diefstallen en inbraken in de Brabantse plaats. Maandag arresteerde de politie vier jonge asielzoekers voor diefstal uit een schuur. Op dinsdag werden vier minderjarige vluchtelingen aangehouden voor een woninginbraak. De politie onderzoekt of de verdachten bij meer recente diefstallen betrokken zijn.

Minderjarige asielzoekers
Oisterwijk is een van de weinige asielzoekerscentra die plaats bieden aan alleenstaande minderjarige asielzoekers. Het gaat in Oisterwijk om een groep van in totaal 75 minderjarigen. Burgemeester Janssen is de overlast beu en zegt dat het draagvlak voor het asielzoekerscentrum in zijn gemeente onder druk staat. Hij heeft het COA gevraagd om het aantal minderjarige asielzoekers in het azc te beperken. De gebiedsverboden gelden voor nagenoeg de hele kern van Oisterwijk, maar niet voor het azc. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Rekenaar / medewerker
Meer dan dramatisch, de aanwezigheid van deze gasten die waarschijnlijk voornamelijk zo goed als kansloos zijn in een asielprocedure. Ellende door diefstal, ontwrichting van de dorpsgemeenschap en bakken weggegooid geld. Een gebiedsverbod, straf door het AZC, ik geloof niet dat ze daat heet of koud van worden.

Of vindt iemand dat we moeten gaan zorgen voor resocialisatie en hulpverlening uit het gemeentelijke budget?
Annemarie / Handhaver
Hier een reactie op de reactie van Rekenaar.

Je kunt deze kinderen niet in de kou laten staan. Het is vreselijk dat zij op deze leeftijd alleen in een vreemd land zitten. Natuurlijk moet je deze kinderen helpen. Al is het alleen al om ze te leren dat stelen en klieren niet de bedoeling is. Het gaat erom dat zij dingen leren die zij kunnen gebruiken als zij weer terug gaan naar hun land. Ik denk dan aan een studie en aan het normaal met elkaar omgaan.
Bernard
Op het moment dat blijkt dat hun asielaanvraag afgewezen is svp zo snel mogelijk uitzetten naar de regio van herkomst. Dit land gaat kapot aan het lukraak importeren van kansloze vreemdelingen die geen meerwaarde voor de maatschappij vormen maar deze juist ontwrichten. De meerderheid past zich niet aan, de groep is torenhoog oververtegenwoordigd in de criminaliteit en legt een enorme overbelasting op de verzorgingsstaat. Om nog maar te zwijgen van het feit dat men de oorspronkelijk bevolking hun normen wil opleggen. Dit is een probleem dat telkens weer benoemd moet worden!
Advertentie