Advertentie

Burgemeester van Utrecht heeft excuses aangeboden

De burgervader zegt dinsdag tegen RTV Utrecht spijt te hebben van zijn woorden. ,,Het is gewoon een heel stomme opmerking".

07 mei 2014

Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht heeft zijn excuses aangeboden aan de lesbische politicologe en columniste Monique Samuel. Van Zanen zei tijdens het Bevrijdingsfestival tegen haar ,,wat zonde, wat zonde'' toen hij hoorde dat ze op vrouwen valt.

‘Stomme opmerking’
De burgervader zegt dinsdag tegen RTV Utrecht spijt te hebben van zijn woorden. ,,Het is gewoon een heel stomme opmerking. Ik ben enorm op mijn nummer gezet en denk dat dat terecht is.'' Volgens Van Zanen was zijn opmerking overigens aardig bedoeld, omdat Samuels een ,,mooie vrouw'' is.

Seksisme
Samuels erkent dat de opmerking waarschijnlijk als compliment was bedoeld, maar vond toch dat er sprake was van seksisme. De columniste vond de uitlating ,,denigrerend en kwetsend'', ook naar haar partner en andere homoseksuele aanwezigen. Ze vond de opmerking gezien de aard van de bijeenkomst niet gepast en eiste excuses.

Reacties: 8

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bas Blokland
Kinderachtige discussie zonder nieuwswaarde dit... Die lesbienne is humorloos en mediageil: dit verdient geen aandacht..
Kaas !
Je moet dus op je woorden passen in dit landje, en dat uitgerekend op "Bevrijdingsdag"...
Frans Tjepkema
Nederland op z'n kleinst...
Roffa
Tuinbroeken en humor, dat gaat nu eenmaal niet samen.

Maar wat een slappe zak is die Van Zanen, dat hij ook nog excuses gaat aanbieden !
gerrie
Die burgervader is tenminste geen homo. De beeldbuis zit iedere dag propvol met homo's. Lekkere wijven zie je nog zelden.
Anoniem
Zeer terecht, deze excuses. Duidelijk geval van seksisme.En de flauwe reacties hieronder komen duidelijk van mannen, daar hoef je de naam niet eens voor te lezen.
Pipadekloon / Voorlichter
Diep door het stof.Moreel gutfrau FemkeH. had hem net als Balkenende destijds een knietje gegeven en bij Paauw en Slaapkop weer het hoogste woord gehad.
Paul / projectleider
Ach ja, soms mag je dingen wel denken maar niet zeggen als je een publieke functie hebt...kan gebeuren.Zand erover klaar, in NL is dit gelukkig een non-item
Advertentie