bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Ketenregie wordt alleen maar urgenter

Ketenregie wordt alleen maar urgenter. Wat is Ketenregie?

11 september 2020
foto-frank-de-beun.jpg

Veel organisaties hebben te maken met steeds complexer wordende vraagstukken en processen. Denk hierbij aan waterschappen, gemeentes, zorginstellingen, woningbouwcorporaties en partijen die opereren op het snijvlak van publiek en privaat.

Introductiefilmpje

Frank Beemer is Kerndocent Ketenregie bij Erasmus Academie. In deze korte video geeft hij antwoord op de vraag: wat is Ketenregie?

 

 

Daarin is samenwerking tussen alle schakels vereist, ook als de belangen uiteenlopen. Hoe kun je deze ketens effectief sturen zonder doorzettingsmacht­ ? En hoe kun je bemiddelen in de soms onverwachte dynamiek van organisaties en netwerken?


Voor deze zogenoemde regisseurs ontwikkelen wij de opleiding Ketenregie. In zes bijeenkomsten leert je jouw interventierepertoire te verbreden en belangen te verbinden. Na afloop heb je de verworven kennis en vaardigheden gekoppeld aan jouw eigen praktijk, waardoor je als regisseur effectiever ketensamenwerking kunt organiseren.

 

Leren regisseren binnen een netwerk of organisatie vraagt soms om maatwerk, waarbij niet een persoon maar een heel team binnen een organisatie dezelfde vaardigheden leert en succesvol kan toepassen. Bekijk de mogelijkheden van een opleiding op maat onder Incompany.

 

Meer informatie

Wil je ook effectief leren samenwerken binnen jouw netwerk of keten, kijk dan op de opleidingspagina van Ketenregie!

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.