Advertentie

Rechtszaak blowboot Almere moet opnieuw

Het OM gaat opnieuw de eigenaren van de blowboot vervolgen, de rechtszaak is volgens het OM nooit inhoudelijk behandeld en moet dus overnieuw.

15 april 2014

De rechtszaak tegen de twee eigenaren en bedrijfsleider van de blowboot in Almere moet opnieuw. Dat heeft het gerechtshof in Leeuwarden dinsdag besloten. Het drietal zou er een veel te grote handelsvoorraad softdrugs op na hebben gehouden volgens justitie.

Geen inhoudelijke behandeling

Het hof verwijst de zaak terug naar de rechtbank in Lelystad, omdat deze rechtbank nooit is toegekomen aan een inhoudelijke behandeling van de zaak. De rechters in Lelystad verklaarden het Openbaar Ministerie (OM) eerder niet-ontvankelijk in hun vervolging van het drietal, omdat de grote voorraad al langere tijd bekend was bij justitie.
 
Gedoogde hoeveelheid 

Bij niet-ontvankelijkheid van het OM volgt er geen rechtszaak. Het hof vindt dat deze rechtszaak wel moet plaatsvinden. In Nederland is de maximaal gedoogde hoeveelheid softdrugs bij een coffeeshop 500 gram. Bij invallen op diverse plaatsen werd meer dan 100 kilo wiet gevonden, die tot de voorraad van de blowboot werd gerekend.
 
Niet verwacht 

,,Ik had een dappere uitspraak verwacht van het hof'', zegt advocaat Sidney Smeets in een reactie op de uitspraak. De advocaat blijft bij zijn standpunt dat het OM niet mag vervolgen in deze zaak.

Het is nog onbekend wanneer de zaak voor de rechtbank in Lelystad komt.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Peter Lunk / Webmaster
Jep duidelijk dat Opstelten hierachter zit en een poging doet alle precedenten die geschapen zijn uit te vlakken.

Advertentie