Advertentie

Rotterdamse moslimpartij doet mee aan raadsverkiezingen

De moslimpartij mikt op een of twee zetels in de gemeenteraad, bevestigt initiatiefnemer Mohamed Talbi (40).

16 december 2013

Onder de naam Nida neemt de eerste Rotterdamse moslimpartij op 19 maart volgend jaar deel aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Oproep of stem
De naam 'Nida' betekent in het Arabisch 'oproep' of 'stem'. De moslimpartij mikt op een of twee zetels in de gemeenteraad, bevestigt initiatiefnemer Mohamed Talbi (40). Hij zegt als directeur van een islamitische scholengemeenschap voor basisonderwijs niet als lijsttrekker van Nida te willen fungeren. Wel ambieert hij een plek op de kandidatenlijst.

Inspiratie in de Koran
Talbi is voorheen gemeenteraadslid voor de PvdA geweest in de Maasstad. De partij vindt volgens hem inspiratie in de Koran, zoals het CDA of de SGP zich baseren op de Bijbel. Nida staat volgens Talbi voor gelijkheid, rechtvaardigheid en welzijn voor iedereen. ,,Ons geloof dwingt ons voor iedereen op te komen. Daarom laten we ons niet in hokjes van links en rechts plaatsen'', zegt de oprichter. In sociaaleconomisch opzicht vaart de moslimpartij een koers ter linkerzijde van de PvdA.

Zwaargewichten
De partij zegt druk bezig te zijn met het uitwerken van een verkiezingsprogramma en de samenstelling van de kandidatenlijst. Die moeten rond de jaarwisseling gereed zijn. Talbi verwacht twee zwaargewichten te kunnen presenteren als boegbeelden van de moslimpartij. Over hun achtergronden wil hij nog niets kwijt.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

JHAGM Sneuf vanm Toetellaere / Herder BD
Op welke soera is de partij gebaseerd? De Koran kent vele aanwijzingen maar de prakrijk van de toepassing leert ons anders.Sjiiet, Soenniet, Walebiet of Aleviet? Dit is het begin van....
Advertentie