Advertentie

Eerste gekozen burgemeester stopt ermee

De 61-jarige Bruinsma werd in maart 2002 in een referendum gekozen door de inwoners van Vlaardingen.

25 april 2013

De eerste gekozen burgemeester van Nederland, Tjerk Bruinsma, stopt per 1 januari volgend jaar als eerste burger van Vlaardingen. Dat heeft hij donderdagmiddag bekendgemaakt.

12 prachtige jaren

De 61-jarige Bruinsma werd in maart 2002 in een referendum gekozen door de inwoners van Vlaardingen. ,,Na bijna 12 prachtige jaren in deze gemeente, waarin ik met veel plezier een onderdeel ben geworden van de Vlaardingse gemeenschap, is het tijd voor een nieuwe toekomst met nieuwe uitdagingen. Ik zie daarom af van een herbenoeming'', aldus PvdA'er Bruinsma die eerder, van 1994 tot 2002, wethouder was in Groningen.


Koning Willem-Alexander
,,Door het burgemeestersreferendum in Vlaardingen was hij vanaf dag één een echte burgervader'', aldus de gemeente. ,,Tussen hem en de stad ontstond een hechte band en de Vlaardingers leerden hem door de intensieve verkiezingscampagne snel kennen.'' Mogelijk zorgt Bruinsma met de aankondiging op te stappen als burgemeester opnieuw voor een primeur. Hij zal zijn verzoek om eervol ontslag direct ná 30 april sturen aan de kersverse koning Willem-Alexander.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

zeurtje
Lijkt me een uitstekende burgemeester voor de gemeente Groningen. Ga er voorTjerk!
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Jan
Ik geloof er niets van dat hij beter functioneerde omdat hij via een referendum is komen boven drijven in plaats van benoemd te zijn door de gemeenteraad (daar komt de Kroonbenoeming op aanbeveling door de gemeenteraad toch op neer nu er nooit meer van wordt afgeweken). Het hangt gewoon van de persoon af.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie