Advertentie

Laurentius schorst opnieuw directeur

Op last van de rechter moest één van de twee directeuren van woningcorporatie Laurentius weer aan het werk. Maar omdat er 'nieuwe omstandigheden' zijn, is hij opnieuw geschorst.

18 oktober 2012

Een van de twee directeuren van de noodlijdende woningcorporatie Laurentius in Breda is opnieuw geschorst. Laurentius moest hem donderdag van de rechter weer aan het werk laten, maar toen hij zich meldde, kon hij meteen weer naar huis. Dat meldde de advocaat van de woningcorporatie.

Vastgoedtransacties

Bij Laurentius vindt strafrechtelijk en forensisch onderzoek plaats omdat directeur Walter V. persoonlijk zou hebben verdiend aan vastgoedtransacties voor de corporatie. Laurentius is mogelijk voor miljoenen benadeeld door de fraude. V. is in mei gearresteerd en zat enkele weken in de cel. Zijn twee mededirecteuren worden tot dusver niet verdacht. Zij werden wel geschorst.

Integriteitsonderzoek 

De rechter oordeelde 10 oktober in een kort geding dat die schorsing onterecht was, omdat Laurentius daar onvoldoende redenen voor had gegeven. Volgens de advocaat zijn er echter ,,nieuwe omstandigheden met betrekking tot het persoonsgerichte integriteitsonderzoek" naar de directeur die de nieuwe schorsing rechtvaardigen. Welke dat zijn, wil ze niet zeggen. De andere directeur heeft zich niet opnieuw op zijn werk gemeld. ,,Hij is kennelijk met vakantie", aldus de advocaat.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie