Advertentie

SP wil onderzoek naar tap Teeven en Van Rey

Aanleiding voor het verzoek is de twijfel die twee hoogleraren zaterdag in het radioprogramma Argos uiten over een storing

06 juni 2015

De SP wil dat er 'een diepgravend en onafhankelijk' onderzoek komt naar de zogenoemde Teeventap. Dat is de mislukte opname van een telefoongesprek dat toenmalig staatssecretaris Fred Teeven van Justitie in 2012 voerde met de van corruptie verdachte VVD'er Jos van Rey uit Limburg.

Twijfel

Aanleiding voor het verzoek is de twijfel die twee hoogleraren zaterdag in het radioprogramma Argos uiten over een storing, die ertoe zou hebben geleid dat de tap niet werd genomen. De oorzaak van deze storing is ondanks onderzoek nooit duidelijk geworden, maar de hoogleraren sluiten opzet niet uit. Mogelijk is de stekker er uitgetrokken. De leverancier van het tapsysteem, Verint, handelde ook nog eens tegen allerlei regels in, stellen ze.

Zorgvuldigheid

Volgens SP'er Michiel van Nispen is het meest ernstige scenario dat de geluidsopname wel is gemaakt, maar onder druk van mensen op belangrijke posities niet is bewaard. 'Het gaat over de integriteit van de opsporing en de zorgvuldigheid van de bewijsgaring. Ik verwacht dat minister Ard van der Steur van Justitie zelf ook precies wil weten hoe dit zit.' (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

J de Vries / mederwerker
Nou Michiel van Nispen je heb wel boter op je hoofd .
Ard van der Steur is een VVD er en die doe dat niet.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Doornroosje24 / Floormanager
Mooi. Maak het openbaar.
Mensen zijn het gegraai en de leugens van de ministers, staatssecretarissen zat.
Helaas doen velen alsof hun neus bloedt. Sp gelukkig niet.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie