Advertentie

Hoogleraren onderzoeken integriteit Noord-Holland

Het onderzoek 'Schoon Schip' van de hoogleraren moet boven tafel krijgen of provinciebestuurders de afgelopen 8 jaar in het geheim deals hebben gesloten.

15 november 2011

Een commissie van drie hoogleraren gaat mogelijke misstanden onderzoeken bij de provincie Noord-Holland. De provincie maakte de samenstelling van de commissie maandag bekend. Het onderzoek 'Schoon Schip' moet boven tafel krijgen of provinciebestuurders de afgelopen 8 jaar in het geheim deals hebben gesloten. Provinciale Staten hebben ingestemd met het onderzoek.

Hooijmaijers
Aanleiding was de handel en wandel van oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers, die inmiddels verdachte is in een groot fraudeonderzoek.

Commissie

De commissie bestaat uit Jouke de Vries, hoogleraar bestuurskunde aan de Universiteit Leiden, Hans van den Heuvel, emeritus hoogleraar beleidswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en gespecialiseerd in ethiek in bestuur en beleid en bestuurlijke en ambtelijke integriteit, en Marcel Pheijffer, hoogleraar accountancy aan Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar forensische accountancy aan de Universiteit Leiden. Hij is gespecialiseerd in bedrijfsethiek, fraude en integriteitsmanagement.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Niek / jurist
Hopelijk onderzoekt deze commissie niet alleen de handel en wandel van dhr. Hooimaayers maar ook hoe het collegiaal bestuur heeft gewerkt in Noord-Holland.

Feit is wel dat er miljoenen verdwenen c.q. verspild zijn in dubieuze projekten en de Icesave spaarpotten.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
maxim v.
onderzoekt men dan eerst de integriteit van de

onderzoekscommissie?
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie