Advertentie

Chipshol dreigt raadsleden met aansprakelijkheid

Raad moet niet instemmen met een nieuw tracé voor de omlegging van de A9, vindt Chipshol-directeur Peter Poot

21 juni 2013

Gebiedsontwikkelaar Chipshol wil niet weer jarenlang procederen, maar Airport City ontwikkelen. ,,Kan dat niet, dan ontstaat enorme schade die door Haarlemmermeer moet worden vergoed. De raad weet dat en is mede aansprakelijk.''

Raadsleden persoonlijk financieel aansprakelijk

Dat zei directeur Peter Poot van Chipshol vrijdag over een brief aan de gemeenteraad van Haarlemmermeer, waarin Chipshol raadsleden persoonlijk financieel aansprakelijk stelt als ze instemmen met een nieuw tracé voor de omlegging van de A9. Chipshol wil niet dat de raad akkoord gaat met het bestemmingsplan voor Badhoevedorp en de A9.

Afspraken gemaakt

De omgelegde weg gaat dwars door het gebied waar kantorenpark Airport City moet komen. Dat gaat volgens de gebiedsontwikkelaar in tegen afspraken die zijn gemaakt met Haarlemmermeer over de ontwikkeling van dit terrein. Het mag een ongebruikelijke actie lijken, Poot vindt dat de gemeenteraad verantwoordelijkheid is voor 'een juiste beslissing'. ,,Bij een fout besluit kunnen de raadsleden later niet zeggen dat ze niet wisten dat de gemeente miljoenenclaims tegemoet kon zien en vervolgens de rekening kon doorschuiven naar de belastingbetaler.''


Wethouder: Alle perken te buiten

De Haarlemmermeerse wethouder Michel Bezuijen zei donderdag dat de brief van Chipshol alle perken te buiten gaat en het overleg met de ontwikkelaar wordt stopgezet.

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Henk Daalder / Windenergie mediator
Kom op Overheden.

Schiphol heeft meer grond dan de gemeente Amsterdam groot is.

Deze macht is ontstaan door ongecontroleerde overheid corruptie.

Democratische organen zullen toch als eerste moeten beginnen met eerlijk gedrag.

Inclusief de "inbreng" van Schiphol bij deze keus
Leo Eijkhout
Bestuurders zijn -nog- persoonlijk onschendbaar voor schadeclaims als gevolg van door hen genomen evident verkeerde beslissingen. Die onschendbaarheid echter is bepaald niet meer absoluut, hetgeen een goede ontwikkeling is. Chipshol heeft bewezen bereid en in staat te zijn het spel hoog te spelen. Dat de wethouder het overleg met de ontwikkelaar heeft stopgezet is dan ook weinig slim, want het escaleert en polariseert. Ik zou als wethouder of raadslid zo'n persoonlijke schadeclaim niet aan mijn broek(rok) willen hebben. Want ook al zal de rechter je niet gauw veroordelen, je hebt jaaaren last van de onzekerheid daaromtrent.
Jaap
Dit riekt naar afpersing! De raadsleden wordt geen objectief oordeel gegund over de meest wenselijke ruimtelijke invulling door de persoonlijke aansprakelijkstelling! Lijkt mij strijdig met de wet.
a.a. smits
Lijkt me helemaal in strijd met de eed/belofte uit art 14 van de Gemeentewet. Volgens mij is de potentiele aanstichter ook (streng) strafbaar dus ligt hier een mooie taak voor Teeven c.s., kan hij een gevangenisje open houden voor de directie en raad van bestuur van chipshol. Liefst een onder de bulderbaan met streng regime.
Paul / projectleider
Ach ja, ook de fam. Poot heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Maar dit is wel een unieke actie, maar gezien de voorgeschiedenis verbaast het mij niets.Vraag me wel af hoeveel jaar het nog kost om de verhoudingen een beetje te normaliseren.
A. Böing
De discussie Chipshol/Haarlemmermeer gaat veel, heel veel verder dan dit korte item. Hoofdoorzaak is dat Nederland behalve Baarle-Hertog nog twee enclaves heeft: de republiek Amsterdam en de republiek Schiphol. Alles wordt aan Schiphol ondergeschikt gemaakt en daar zijn zoveel partijen bij betrokken die zo met elkaar zijn verweven dat niemand goed zicht heeft op wat er allemaal gebeurt en of dat eigenlijk wel door de beugel kan. Of Chipshol gelijk heeft kan ik niet beoordelen, dat veel besluitvorming in Haarlemmermeer rond Schiphol op zijn minst de schijn van "onzuiverheid" verdient kan ik door de rookgordijnen wel zien.
Piet / directeur
Tja in deze eindeloze gevechten blijft het pesten door gaan. Je hebt de publiekrechtelijke bevoegdheid om het trace van wegen etc vast te leggen en dan zorg je dat dat trace uiteraard heel toevallig en voorzien van vele vele argunmenten toevallig op de grond van je grootste vijand komt.En dan je handen wassen in onschuld. Ohhhhh wat doet die mijnheer Poot toch rot.Tja en mijnheer Kalbsfleisch en zijn collega Rechter die waren ook niet rot.Bah wat een intens vieze, vieze bende!!!
Advertentie