Advertentie

Burgemeester doet aangifte om pikante foto

De burgemeester van Etten-Leur, Heleen van Rijnbach, gaat aangifte doen vanwege een pikante foto die op weblog Geenstijl is geplaatst.

16 januari 2013

Burgemeester Heleen van Rijnbach van Etten-Leur gaat aangifte doen vanwege een pikante fotobewerking die op internet is verschenen. Met een juridisch adviseur bekijkt ze op welke grond en tegen wie aangifte wordt gedaan, vertelde de gemeentewoordvoerder woensdag.

Dame met bladblazer
Weblog GeenStijl plaatste woensdag een link naar de fotobewerking. Het hoofd van de burgemeester is geplakt op een foto van een dame zonder slip in een pose met een bladblazer. De burgemeester vindt de foto heel vervelend. Dat het gaat om een bewerking, doet er volgens haar niet toe.

Niets op de server 
De gemeente heeft aan GeenStijl gevraagd om de afbeelding of links naar de afbeelding te verwijderen. GeenStijl is dat niet van plan. ,,Wij verwijderen helemaal niets, aangezien wij niets op onze servers hebben staan'', schrijft de site.

Marilyn Monroe
De burgemeester deed eerder al eens aangifte vanwege een filmpje waarin zij werd afgebeeld als Marilyn Monroe die met een bladblazer de jurk van het lijf werd gezogen. Het filmpje ging in 2009 rond onder ambtenaren in Etten-Leur.

Belediging
De strafrechter beoordeelde het filmpje dinsdag als een belediging en veroordeelde de maker tot een boete. Ook een ambtenaar die het filmpje rondstuurde, kreeg een boete.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

J. Kop
Heel gênant om zo'n foto van jezelf aan te treffen. En wat te denken van je gezin, familie en bekenden.

De actie van de burgemeester is begrijpelijk, maar of het ook verstandig is ? Het gevolg is extra aandacht die ook nog eens veel langer duurt. Als je in de vlek gaat wrijven, wordt die alleen maar groter?
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
christine
Heel goed dat er aangifte is gedaan door haar. Als reactie op Adelaide wil ik zeggen je moet ook niet wrijven of deppen maar de vlek grondig reinigen. Wat een kinderachtige ambtenaar die zich hier mee bezig heeft gehouden. Heeft hij niks beters te doen?
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie