Advertentie
bestuur en organisatie / Achtergrond

UItgelicht: Emme Groot stopt in Delfzijl

Burgemeester Emme Groot van de gemeente Delfzijl legt zijn functie per 1 juli van dit jaar neer. Hij was 25 jaar actief binnen het openbaar bestuur in de provincie Groningen.

24 april 2015
emme-groot.jpg

Burgemeester Groot van de gemeente Delfzijl legt zijn functie per 1 juli van dit jaar neer. Na 25 jaar actief te zijn geweest binnen het openbaar bestuur in de provincie Groningen gaat hij aan de slag bij het kenniscentrum Noorderruimte van de Hanzehogeschool en bij KAW architecten en adviseurs. 

Groot was bij de voormalige gemeente Winschoten zes jaar raadslid en vier jaar wethouder. Daarnaast was hij acht jaar burgemeester in Appingedam en bijna zeven jaar burgemeester in zijn geboorteplaats Delfzijl. Groot maakte zijn besluit op 18 april bekend ‘omdat ik in het jaar 2000 op 18 april – de verjaardag van mijn vader – mijn sollicitatiebrief voor het ambt van burgemeester in Appingedam heb geschreven.’ De cirkel is volgens Groot nu rond.

Keerzijde
De afgelopen jaren is Delfzijl politiek in rustig en stabiel vaarwater terecht gekomen. Het besluit om te stoppen is volgens hem niet eenvoudig geweest. Hoewel hij zijn werk met veel plezier deed, is er ook een keerzijde. ‘Het ambt en de wijze waarop ik er invulling aan heb gegeven, hebben hun weerslag op mijn gezondheid. Daarom acht ik het raadzaam mijn verdere loopbaan anders in te richten’, aldus Groot.

Hij verruilt zijn functie als burgemeester voor een deeltijd aanstelling bij het kenniscentrum Noorderruimte van de Hanzehogeschool. Hij gaat aan de slag op de thema’s Krimp, Aardbevingen en Inrichting van ruimte. Daarnaast heeft hij een functie aanvaard als adviseur bij KAW architecten en adviseurs. Groot: ‘Het is een lang gekoesterde wens van mij om met jonge mensen kennis en ervaring te kunnen delen in hun opleiding of werk. De Hanzehogeschool is een sterk opleidingsinstituut en KAW een dynamisch bedrijf, waar ik met veel plezier en voldoende uitdagingen aan de slag kan.’

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie