Advertentie

Tijdens zomervakantie gaat het boerkaverbod in

Het is straks niet meer toegestaan om op school, in het ziekenhuis, in overheidsgebouwen of in het openbaar vervoer een gezichtsbedekkende sluier of bijvoorbeeld een integraalhelm te dragen. Het ministerie van Onderwijs en andere overheidsdiensten helpen scholen en andere instellingen die het verbod moeten invoeren de komende maanden met raad en daad, laat Ollongren weten.

01 april 2019
boerka.JPG

Boerka's en andere gezichtsbedekkende kleding mogen nog dit hele schooljaar worden gedragen. Het boerkaverbod gaat niet op 1 juli in, maar pas een maand later, midden in de zomervakantie.

Tijdens schooljaar moeilijk in te voeren

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken stelt de maatregel een maand uit, op verzoek van met name het onderwijs. Scholen en universiteiten vinden het moeilijk om het verbod tijdens het schooljaar al in te voeren. Er zijn ook maar weinig leerlingen, studenten of personeelsleden die een sluier dragen die alleen de ogen vrijlaat.

Gezichtsbedekkende sluier

Het is straks niet meer toegestaan om op school, in het ziekenhuis, in overheidsgebouwen of in het openbaar vervoer een gezichtsbedekkende sluier of bijvoorbeeld een integraalhelm te dragen. Het ministerie van Onderwijs en andere overheidsdiensten helpen scholen en andere instellingen die het verbod moeten invoeren de komende maanden met raad en daad, laat Ollongren weten. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Sneeuwvlokje generaties
Voorspelling?Ze komen ineens allemaal met een doekkie en ineens is het handhaven erg moeilijk, niet uitvoerbaar. Waarna er nog meer doekkies en agressie gastjes komen en men opgeeft.Voorspelbaar, omdat Nederlanders bang zijn, overal bang voor zijn. Sneeuwvlokjes.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie