Advertentie

Gemeentehuizen mikpunt acties boeren

Demonstrerende boeren richten zich nu ook op gemeentehuizen.

ANP
27 juni 2022
Boeren trekkers rijssen
Boeren met trekkers door Rijssen. Eerder hadden ze al een demonstratie gehouden bij het gemeentehuis.ANP /Hollandse Hoogte

Demonstrerende boeren kozen maandag niet alleen snelwegen, maar ook andere plaatsen, zoals gemeentehuizen, uit voor hun acties. Zo heeft een groep actievoerders strobalen en een stapel pallets aangestoken voor de deur van het gemeentehuis in Apeldoorn. Ook stortten zij mest op het Marktplein bij het gemeentehuis.

Aangifte

De brandweer heeft het brandje in Apeldoorn geblust, waarna de demonstranten weer zijn vertrokken, aldus een woordvoerder van de gemeente. Apeldoorn heeft nog niet besloten of er aangifte van brandstichting wordt gedaan. Hetzelfde geldt voor de Veluwse gemeente Epe, waar ook een brand werd aangestoken voor de deur van het gemeentehuis. De gemeentelijke reinigingsdienst ruimt maandagmiddag achtergelaten as, stro en hooi op.

Verklaring

In Raalte in Overijssel hadden actievoerders een gesprek met collegeleden over hun frustratie. In Rijssen-Holten, ook in Overijssel, lag in het gemeentehuis een verklaring voor demonstrerende boeren klaar, waarin de gemeente ‘het gevoel onderkent dat de agrarische sector eenzijdig het stikstofprobleem moet oplossen. Het college is tegen de huidige plannen’, aldus de verklaring. Bij alle acties was snel politie aanwezig. Voor zover bekend zijn de demonstraties vriendelijk verlopen. (ANP)

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hans Bakker
Zonder de enorme arbeidsmigratie en andere vormen van immigratie, zouden we in Nederland niet één miljoen woningen hoeven bouwen. Dan was de druk toch aardig van de ketel voor de boeren. Nederlanders hebben helaas massaal gestemd op een partij die alle vormen van immigratie toejuicht: D66. Ook al is bekend dat de immigratie de gevolgen van vergrijzing versterkt in plaats van tegengaat. Misschien was er zonder D66 een coalitie mogelijk die effectief de immigratie tegen zou gaan. Maar ik vrees van niet. VVD en CDA zitten ook tot hun nek in de bedrijvenlobbys heeft het verleden geleerd. De bouwsector is tegenwoordig behoorlijk machtig en gebaat bij de kwantitatieve groei die Nederland door de immigratie doormaakt. Daarnaast kan je je afvragen of deze partijen wel belang hebben bij het voortbestaan van het immigratie vraagstuk. Dit levert gedoe op en leidt de aandacht af van waar het echt om gaat.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Hans Bakker
Dus met andere woorden er zijn zoveel economische belangen bij de instandhouding van de bevolkingsgroei door immigratie, dat de boeren moeten wijken. De boeren moeten wijken vanwege bevolkingsgroei, zo eenvoudig is het.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Biemie Janssen
De boerenlobby is al jaren oververtegenwoordigd in waterschappen, provinciebesturen en gemeenten. Het belang van de veeteelt wordt ernstig overtrokken. De romantiek van boeren die hun koeien, varkens en kippen voorzien van voedsel vanaf hun eigen land is al lang verdrongen door de immorele waarheid van een ecologieverstorende voedselketen die desastreus is voor natuur, klimaat en dus de mens! Angst om te zeggen dat het volstrekt uit de hand gelopen is met de intensieve veeteelt overheerst bij bestuurders. En ondertussen laten we watertekorten ontstaan omdat de boeren een (te) lage waterstand eisen en verpieteren natuurgebieden door een te grote hoeveelheid aan stikstof. Wetenschappelijke rapporten worden in twijfel getrokken, een effectieve methode die overgewaaid is vanuit de wappiehoek (of misschien wel andersom). De boeren zijn al lang niet meer de hoeders van landschap en andere idyllische plaatjes, maar met Farmersdefence zijn ze verworden tot een keiharde mafia die koste wat kost hun immorele praktijken blijven verdedigen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Biemie Janssen
@Hans Bakker: gedreven door een anti-immigratie fobie sleep je totaal niet relevante zaken er bij. Natuurlijk Nederland is een land waarin we woekeren met de ruimte. Maar we zijn half Europa aan het voorzien van speklapjes en kippenbouten vanuit een land dat al heel lang het meest dichtbevolkte land van Europa is. Dat we daarmee volstrekt voorbij gaan aan een evenwichtige verdeling tussen natuur, wonen en werken is u blijkbaar volledig ontgaan. Het woningtekort wegzetten als een gevolg van immigratie is niet alleen een verdraaiing van de feiten, maar ook een napraterij van een zieke soort van zondebokken zoeken. De arbeidsimmigranten die wij nu hebben zijn er vooral omdat er geen Nederlanders zijn die het werk willen doen. Misschien zou je kunnen stoppen met alle distributiecentra waar Nederland mee vol wordt gebouwd, maar dan nog verwacht u dat in de supermarkt wel dagelijks alles ligt wat u wenst. In die distributiecentra werken bijna alleen nog arbeidsmigranten, misschien dat u daar nog eens aan denkt als u weer flesje Pinot Blanc uit het schap pakt.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie