bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Samen de strijd aan tegen cybercrime

Organisaties moeten hun medewerkers scherp houden op de toenemende risico’s.

BMC
23 januari 2023
BMC

Organisaties werken steeds meer digitaal. Dat biedt nieuwe kansen, maar brengt ook gevaren met zich mee. Bijvoorbeeld van cybercrime. Organisaties moeten hun medewerkers daarom scherp houden op de toenemende risico’s. BMC en StackSecure hebben de handen ineengeslagen om hen daarbij te ondersteunen.

Technologische ontwikkelingen maken steeds meer mogelijk. Medewerkers hebben overal en altijd toegang tot e-mail, loggen met de telefoon in op het bedrijfsnetwerk of sluiten onderweg aan bij een digitale vergadering. Maar de digitalisering heeft ook een schaduwzijde. De informatie die mensen delen op sociale media, kunnen criminelen bijvoorbeeld aangrijpen om gepersonaliseerde aanvallen op te zetten. Ook hebben zij in de digitale wereld extra mogelijkheden een valse identiteit aan te nemen. Een mailtje of appje versturen uit naam van een directeur is tegenwoordig een koud kunstje voor cybercriminelen. Als een medewerker de kwaadaardige intentie van zo’n bericht niet herkent, kan dat desastreuze gevolgen hebben voor een bedrijf.

Beveiliging tegen cybercrime is daarom belangrijker dan ooit. Naast investeringen in digitale hard- en software, is hierbij aandacht voor de menselijke component essentieel. BMC en StackSecure zijn een samenwerking aangegaan om organisaties juist op dit onderdeel weerbaarder tegen cybercriminelen te maken.

Lees het hele artikel op bmc.nl

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.