Advertentie

Onderzoek facebookrellen kost vier ton

Het ministerie van Veiligheid en Justitie neemt 3 ton voor zijn rekening, omdat de uitkomsten van belang zijn voor heel Nederland. De rest wordt betaald door politie, Openbaar Ministerie en de gemeente.

22 november 2012

Het onderzoek van de commissie-Cohen naar de Facebookrellen in het Groningse Haren eind september kost bijna 400.000 euro. Politie, Openbaar Ministerie en de gemeente betalen 90.000 euro.

Optreden in kaart brengen
Het ministerie van Veiligheid en Justitie neemt 3 ton voor zijn rekening, omdat de uitkomsten van belang zijn voor heel Nederland. Dat meldde burgemeester Rob Bats van Haren donderdag. De commissie onder leiding van Job Cohen onderzoekt hoe het Facebookfeest zo uit de hand kon lopen. Niet alleen het optreden van politie en gemeente wordt in kaart gebracht, maar ook de rol van de (sociale) media. Het zal nog enkele maanden duren voordat Cohen zijn bevindingen presenteert.

Geen tussenrapportage 

De gemeente benadrukt dat de onderzoekscommissie definitief geen tussenrapportage zal geven. De 5 maanden die Cohen nodig denkt te hebben, is volgens critici veel te lang. De gemeente zegt dat ,,een tussenrapportage te veel extra tijd kost''. ,,Die tijd gaat ten koste van de ambitie van de commissie: een zo snel mogelijke afronding van het onderzoek.''

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kritikus / Geen Hagenees
En hoeveel van die 4 ton gaat er naar Job Cohen ?
Ron / adviseur
Het OM eist € 500,00 schadevergoeding per raddraaier. Volgens berichten in o.a. De Telegraaf heeft het OM nog zo'n140 raddraaiers op het oog. In het meest gunstige geval komt er dan nog 140 x € 500,00 =€70.000,00 aan schadevergoeding binnen. De schade en kosten komen dus weer voor rekening van de gemeenschap!
George Evers / Projectleider
Vier ton?? Dat is heel veel geld voor een onderzoek. Is dit wel europees aanbesteed? Mi niet want dat duurt maanden.
Advertentie