bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

De privacywet: haalt u de deadline?

De privacywet: haalt u de deadline? Vooral voor gemeenten heeft de wet grote gevolgen. Veel werk binnen gemeenten heeft immers te maken met het beheren en omgaan met gegevens van burgers.

Privacy-policy-860x255.jpg

De Algemene Verordening Gegevens bescherming, die op 25 mei in werking treedt, begint langzaam te leven in ons land. De media besteden er steeds meer aandacht aan. Toch is slechts een minderheid van de bedrijven en overheidsorganisaties er al klaar voor. Vooral voor gemeenten heeft de wet grote gevolgen. Veel werk binnen gemeenten heeft immers te maken met het beheren en omgaan met gegevens van burgers.

Mag u bijvoorbeeld gegevens van een burger doorgeven aan een collega van een andere afdeling of aan de politie? En hoe staat het met de toegang tot gegevens van de ambtenaren binnen de gemeente? De privacywet gaat daar immers ook over. Hoe gaat u eigenlijk om met cv’s van sollicitanten? Wie krijgen die te zien en wat wordt ermee gedaan na het gesprek? Kortom: zijn uw processen aangepast aan de AVG?

In een korte animatie zetten we uiteen waar het bij de AVG om draait. Handig om met uw collega’s of team de gevolgen van de AVG voor uw werkzaamheden bespreekbaar te maken.


Extra geld voor opleiding

De Europese commissie trekt 3,7 miljoen extra uit om de invoering van de AVG vlot te laten verlopen. Daarvan is 2 miljoen bedoeld om bedrijven, en dan met name mkb-ondernemers, te bereiken en 1,7 miljoen is voor de financiering van de gegevensbeschermingsautoriteiten en het opleiden van de ambtenaren die er werken. Lees er hier meer over.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ria
Door het participeren netwerken roddelen van de wijkteams heeft het geen nut tenzij je die sociale en totaal overbodige criminele oggz er uit zet het is ook raar dat je voor dat openbare schendende werk betaald krijgt ze doen het al lachend de onvolwassen pubertjes. .
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.