bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Conferentie Atlas voor gemeenten 2023

24 mei |15.00-17.00 uur in Boskoop

11 april 2023
Atlasconferentie

De conferentie rond de presentatie van de nieuwe Atlas voor gemeenten vindt plaats op woensdag 24 mei van 15:00-17:00 uur in Flora, aan de Parklaan 4 te Boskoop, gemeente Alphen aan den Rijn.

Groen & blauw

De nieuwe Atlas heeft als thema Groen & blauw. Senior onderzoeker Marten Middeldorp van Atlas Research presenteert de resultaten van het jaarlijkse thema-onderzoek, ditmaal naar de waarde van groen en blauw voor de woonaantrekkelijkheid van wijken en steden. Wat vinden mensen belangrijk? Wonen in de nabijheid van natuurgebieden? Of gaat het juist om groen en blauw in de wijk of zelfs de straat? Ook de relatie tussen natuur enerzijds en gezondheid en klimaatopgaven anderzijds komt aan bod.

Panelgesprek

Aansluitend zal landschapsarchitect Adriaan Geuze het thema Groen & blauw benaderen vanuit de ontwerpkant. In een panelgesprek zullen Maria Molenaar (secretaris Economic Development Board Alphen aan den Rijn), Magdeleen Sturm (directeur interbestuurlijk programma versterkingen VTH-stelsel) en Irma Wooning (concerndirecteur Fysiek Domein gemeente Alphen aan den Rijn) ingaan op de implicaties voor beleid. Een boeiende middag die leidt tot nieuwe inzichten in het veelomvattende thema Groen & blauw.

Voorafgaand aan het plenaire deel is er de gelegenheid om deel te nemen aan verschillende workshops en excursies. Kijk voor meer informatie over dit programma op onze website.

Meld u hier aan voor de conferentie!

Programma

14:15    Ontvangst in Flora

15:00    Aftrap door dagvoorzitter Aniek Moonen

15:05    Opening door Liesbeth Spies (burgemeester gemeente Alphen aan den Rijn)

15:15    Presentatie onderzoek, door Marten Middeldorp (Atlas Research)

15:45    Muzikaal intermezzo door André Troost

15:55    Presentatie door Adriaan Geuze (design director en medeoprichter West 8)

16:25    Panelgesprek met Maria Molenaar (EDB Alphen aan den Rijn), Magdeleen Sturm (IBP versterkingen VTH-stelsel), Irma Wooning (gemeente Alphen aan den Rijn) en de voorgaande sprekers.

16:50    Uitreiking eerste exemplaar van de Atlas voor gemeenten door Rein Halbersma (directeur Atlas Research) aan Gerard van As en Relus Breeuwsma (beide gemeente Alphen aan den Rijn)

17:00    Borrel

atlas

Contact
 

Francine Burema                                        
Projectleider conferentie                                          
burema@atlasresearch.nl  

Marten Middeldorp
Inhoudelijk projectleider
middeldorp@atlasresearch.nl      

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.