Advertentie

Arnhem gaat van start met experiment wietteelt

Arnhem voegt zich in het rijtje van steden die gaan experimenteren met gereguleerde wietteelt. Andere gemeenten, die willen experimenteren met gereguleerde wietteelt zijn onder andere Amsterdam, Eindhoven, Heerlen en Rotterdam.

16 december 2014

Arnhem voegt zich in het rijtje van steden die gaan experimenteren met gereguleerde wietteelt. Hoewel burgemeester Herman Kaiser er niet veel voor voelde, heeft een raadsmeerderheid in Arnhem hem dinsdag opgedragen te beginnen met de voorbereidingen voor zo'n experiment.

Eerdere plannen
In Arnhem zijn al vaker plannen voor gereguleerde wietteelt geweest. Zo was er al eens een plan om een wietkwekerij te beginnen in het kassengebied tussen Arnhem en Nijmegen, waar werklozen een baan zouden kunnen vinden. Maar die plannen zijn allemaal gesneuveld, omdat wietteelt niet is toegestaan.

Manifest
Kaiser ondertekende eerder dit jaar pas na aarzelen het manifest waarin burgemeesters pleiten voor een ander softdrugsbeleid. Maar hij zegde de raad dinsdag toe nu loyaal te zullen meewerken. Andere gemeenten, die willen experimenteren met gereguleerde wietteelt zijn onder andere Amsterdam, Eindhoven, Heerlen en Rotterdam. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
Een manifest teken je in woeste bevlogenheid, niet schoorvoetend.

De christendemocraat is kennelijk om, na wikken en wegen..
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Willem Kamps
Kayser zegt nu wel loyaal te zijn. Dat klinkt weinig hoopgevend. Als opa Opstelten 'boe' zegt, dan keert ie weer op zijn schreden terug naar Arnhem. Je staat ergens voor en vervolgens ga je ergens voor, mijnheer Kaiser.

Los daarvan: het wordt nu toch echt hoog tijd dat opa Opstelten óf ander (progressiever) beleid gaat voeren op handel en kweek van wiet óf opstapt en lekker met pensioen gaat. Zijn 'war on drugs' is al lang gestreden en verloren.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie