Advertentie

Stemmen in Alphen aan den Rijn worden herteld

De gemeenteraad ging met 27 stemmen voor en 4 tegen akkoord met de hertelling, waarom CDA en GroenLinks hadden gevraagd.

21 november 2013

De stemmen die vorige week in Alphen aan den Rijn zijn uitgebracht voor de gemeenteraadsverkiezingen, worden donderdag vanaf 8.00 uur opnieuw geteld. De gemeenteraad besloot daar woensdag toe om elke twijfel over fouten bij de telling uit te sluiten.

Geen aanwijzingen

De gemeenteraad ging met 27 stemmen voor en 4 tegen akkoord met de hertelling, waarom CDA en GroenLinks hadden gevraagd. Het CDA erkende eerder al dat er geen concrete aanwijzingen zijn dat fouten werden gemaakt. De gemeenteraadspartijen gingen met de hertelling akkoord, vooral om ruis over de zetelverdeling te voorkomen. De inwoners van Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude gingen vorige week woensdag naar de stembus. Op 1 januari worden de drie gemeenten samengevoegd.

Foutje

Op de avond van de verkiezingen werd de eerste voorlopige uitslag bekendgemaakt. Die gaf aan dat het CDA de grootste partij was geworden met acht zetels. Een van die zetels ging nog diezelfde avond naar GroenLinks. Op een stembureau bleek een klein foutje te zijn gemaakt bij het tellen van de stemmen. De volgende ochtend bleek ook die stand niet te kloppen. RijnGouweLokaal ging met de zetel aan de haal.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie