bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Gemeente Maastricht verlengt MAAT voor 3 jaar

MAAT: Unieke zoekmachine voor raadsinformatiesystemen.

10 augustus 2023
MAAT

De gemeenteraad van Maastricht verlengt het gebruik van onze zoekmachine MAAT met 3 jaar! Dank voor het vertrouwen in AethiQs en dat we samen de vindbaarheid van raadsinformatie mogen blijven verbeteren! 

Lastig om gewenste raadsinformatie te vinden?

Bent u actief als raadslid of werkt u bij de griffie van uw gemeente? Herkent u dat u of uw raadsleden moeite hebben om de juiste raadsinformatie snel te vinden? Bijvoorbeeld dat u of zij:

  • Op zoek zijn waar precies (tot op paginanummer van een document) iets opgeschreven is. Denk bijvoorbeeld aan waar en wanneer bedragen uit de begroting zijn besproken en vastgesteld en deze terug willen vinden in de documenten?
  • Op zoek zijn waar en wanneer bepaalde onderwerpen in raadsvergaderingen zijn besproken en deze willen terugzien en -luisteren, zónder de gehele raadsvergadering terug te kijken? 
  • Op zoek zijn naar (de status van) specifieke schriftelijke vragen en bijbehorende antwoorden?   

Dan is MAAT dé oplossing die boven op uw raadsinformatiesysteem functioneert. MAAT is daarbij een mooi voorbeeld voor gemeenteraden, maar een ander voorbeeld voor ministeries is de implementatie voor het informatieplatform Werken aan ons Pensioen van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Wat is MAAT?

MAAT is een oplossing die functioneert als zoekmachine bovenop (verschillende) raadsinformatiesystemen. Daarmee kan vanuit één plek gezocht worden in verschillende raadsinformatiesystemen, zowel in documenten als vergaderingen. Door het gebruik van Artificial Intelligence (AI) kan tevens nauwkeuriger gezocht worden in zowel vergaderingen als documenten. Daarbij worden automatisch videotulen gegenereerd.

Meld u nu aan voor onze e-sessie over MAAT

Ieder jaar in de maand oktober organiseren wij ‘ronde tafel gesprekken’ genaamd Roundtober. Dit jaar organiseren wij een Roundtober sessie speciaal voor gemeenten over het onderwerp ‘verbeteren van de vindbaarheid van raadsinformatie’. Tijdens deze sessie staat het delen van kennis en ervaringen als gemeenten onderling centraal. Kortom, een keukentafel gesprek tussen gemeenten om knelpunten, best practices en nieuwe ontwikkelingen met elkaar te delen. U kunt zich hier aanmelden.

Meer informatie?
Bent u op zoek naar meer informatie en/of een demo? Neem dan snel contact op met Mark Verschuren of bel +31 6 41 06 15 99. Of stuur ons een mail. We gaan graag met u in gesprek.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.