Advertentie

Jos van Rey schikt met OM

Van Rey (74) zou van vier lokale ondernemers gedurende een lange periode giften hebben aangenomen. Onder meer hiervoor en voor corruptie, stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen is hij veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar. Daarnaast mag hij twee jaar lang geen bestuurlijk ambt uitvoeren.

19 november 2019
stadhuis-roermond.jpg
Het stadhuis van RoermondShutterstock

De voormalige Roermondse wethouder Jos van Rey heeft een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie, meldt zijn advocaat. Het OM vorderde een bedrag van bijna 3 ton van de politicus, maar gaf tijdens de zitting in de ontnemingszaak drie weken geleden al aan te willen schikken voor 120.000 euro. Inmiddels is duidelijk dat het schikkingsbedrag is verlaagd naar 80.000 euro.

Veroordeling
Van Rey (74) zou van vier lokale ondernemers gedurende een lange periode giften hebben aangenomen. Onder meer hiervoor en voor corruptie, stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen is hij veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar. Daarnaast mag hij twee jaar lang geen bestuurlijk ambt uitvoeren. Het OM geeft aan nu een punt achter de zaak te willen zetten.

Europees hof

Hoewel Van Rey tijdens de zitting nog geëmotioneerd aangaf dat hij tot zijn dood tegen het OM zou blijven vechten, heeft hij nu toch geschikt om verder procederen te voorkomen, meldt zijn advocaat. Van Rey stapt nog wel naar het Europese hof van justitie om zijn veroordeling aan te vechten. Als die hem gelijk geeft, zal hij het schikkingsbedrag terugvorderen, kondigt zijn advocaat aan.

Villa te koop
Intussen heeft Van Rey zijn villa van 758 vierkante meter in het plaatsje Herten in de gemeente Roermond te koop gezet, meldt het AD. Op Funda is te zien dat deze woning acht kamers, vier badkamers en twee toiletten bevat. De perceeloppervlakte is 2762 vierkante meter. Verder is de villa 'geheel omsloten met een hekwerk, uitgerust met een elektrisch bedienbare toegangspoort, slagvaste zonwerende beglazing en uitstekend beveiligd met een camerabewaking- en alarmsysteem'. De prijs is 'op aanvraag'. 

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Wottsjer
Gefeliciteerd met stap 1. En nou die grote stap nog, naar ingedaald schuldbewustzijn en dan persoonlijke rust. En dan de oude dag, een beetje rentenieren in je dorp waar je ook mét je handicaps op handen gedragen wordt als dat nodig mocht zijn. Zalig Kerstfeest vast, Jos.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie