Advertentie

Actiegroep Dinkelland wil uitstel burgemeesterszaak

De actiegroep voor behoud van burgemeester Willeme heeft minister Guusje Ter Horst (Binnenlandse Zaken) gevraagd te wachten met een besluit over de ontslagaanvraag voor burgemeester Frans Willeme. Eerst moet het onderzoek naar de integriteit van de Dinkellandse wethouders zijn afgerond, vindt de groep.

13 februari 2008

Het ministerie zal de actiegroep, die zegt te spreken namens 7500 bewoners, binnenkort antwoord geven op het verzoek, meldt woordvoerder Vincent van Steen van Binnenlandse Zaken. Maar of Ter Horst ook daadwerkelijk het integriteitsonderzoek afwacht, kan hij niet zeggen. ‘Omdat het hier een individueel persoon betreft is deze procedure met vertrouwelijkheid omgeven. We zeggen nu even niets, om niet op de zaak vooruit te lopen.’

 

De minister heeft de zaak in beraad en zal ‘tussen morgen en een maand’ haar beslissing bekend maken over de positie van Willeme, zegt Van Steen. ‘Maar daarop kun je me niet vastleggen.’

 

De burgemeester van Dinkelland heeft veel steun onder de bevolking, maar niet van de gemeenteraad en de wethouders. Eind vorig jaar zegden de wethouders het vertrouwen in de burgemeester op.

 

Een bemiddelingspoging van commissaris van de koningin Geert Jansen mislukte. De gemeenteraad stuurde Willeme naar huis, maar schakelde ook het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten in om te onderzoeken wat waar is van beschuldigingen die Willeme uitte aan het adres van de drie wethouders. Dat onderzoek is naar verwachting eind maart klaar.

 

Zie ook:
BING onderzoekt Dinkelland (06/02/2008)
Willeme blijft voorlopig (20/12/2007)
Raad stuurt burgemeester Dinkelland weg (12/12/2007)
Grimmigheid in Dinkelland om behoud burgemeester (11/12/2007)
Burgemeester Dinkelland ziet niets in kritiek (23/11/2007)
Wat is er aan de hand in Dinkelland? (14/11/2007)

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie