Advertentie

Aangifte tegen campagnespotje PVV

De Haagse partij Islam Democraten heeft zondag aangifte gedaan wegens het campagnespotje van de PVV omdat dat aanzet tot moslimhaat. 'Dit gaat veel te ver. Vervang moslims door jodendom en dan is de wereld te klein', vindt Hasan Kucuk van de Haagse politieke partij.

18 maart 2018

De Haagse partij Islam Democraten heeft zondag aangifte gedaan wegens het campagnespotje van de PVV omdat dat aanzet tot moslimhaat. 'Dit gaat veel te ver. Vervang moslims door jodendom en dan is de wereld te klein', vindt Hasan Kucuk van de Haagse politieke partij.

Dodelijk

In het PVV-filmpje wordt de islam in rode letters onder meer gelijkgeschakeld aan terreur en haat jegens Joden, homo's en christenen. Bij de laatste tekst, ,,Islam is dodelijk'', druipt bloed van de letters af. Vertegenwoordigers van tientallen Haagse moskeeën steunden Kucuk zondag bij zijn stap aangifte te doen. Net als NIDA Den Haag en de Partij van de Eenheid. Zij vinden dat het PVV-spotje 'ontegenzeggelijk aanzet tot haat en geweld tegen moslims en hun instituties. Het uitsluiten, discrimineren en demoniseren van groepen Nederlanders in onze samenleving is niet alleen in strijd met onze Grondwet, het is ook maatschappij ontwrichtend', stellen de organisaties. (ANP)

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hannes Haganum / kritisch lezer
De PVV zoekt kennelijk wanhopig een thema om zich te profileren, maar dit is niet handig en zorgt voor escalatie. De oorzaak mag je ook zoeken bij de slapjanussen van de gevestigde politiek die terrorisme en zware criminaliteit niet aan de islam durfden te koppelen, terwijl iedereen die link kon zien. IS was er zelfs trots op. Als niets benoemd mag worden, dan komt het taboe op zeker moment onwelriekend naar boven.Wat ik trouwens wel komisch vind, is hoe moslims, PvdA-ers, GroenLinksers en D66-ers met al hun hypocriete geschreeuw zoveel energie geven aan de PVV en FvD dat die partijen groter worden dan hun werkelijke achterban eigenlijk rechtvaardigt !! PVV en FvD trekken juist door al die media-aandacht veel proteststemmers.
loek / v.m. jur.medew. gsd
Ook het doen van aangifte kan onder omstandigheden tot doel hebben een maakbare samenleving te verwerven waarbij alle neuzen dezelfde kant op wijzen.
Hans / afdelingsmanager
Iin Nederland vloeide het bloed van Theo van Gogh vanwege de islam. In andere landen, zoals de VS, de UK, Spanje, Frankrijk, België, Duitsland etc. van vele duizenden meer. PVV (niet mijn partij!): spot on!
Daan
PVV wordt links en rechts ingehaald door FvD. Dit is dus een schreeuw om aandacht van de PVV. Zal de komende tijd wel gaan toenemen, in de nadagen van de PVV.Verder is mijn remedie tegen de islam: gewoon negeren.
Dude
De vervanging Jodendom slaat kant noch wal. Het Jodendom leert immers niet om geweld te gebruiken, in tegenstelling tot de islam.
Jack / grondrechtenbewaker
De PVV leert het nooit. Zij blijft tegen beter weten in beweren dat de islam geen godsdienst is. De kiezers zullen dat afstraffen (meer dan ooit).
loek / v.m. jur.medew. gsd
@Jack zelf benoemd grondrechtenbewaker.De PVV heeft niet beweerd dat de Islam geen godsdienst is. U gaat er aan voorbij dat Islam een politieke ideologie is met een godsdienstige saus. Dus 2 in 1.

@ Daan. Verder is mijn remedie tegen de islam: gewoon negeren. - Dat is nu juist wat geen zin heeft. Het negeren van de inmiddels duizenden aanslagen, we moeten niet alleen naar onze eigen toko kijken door enkel weg te kijken, brengt geen oplossing naderbij. Overigens een Sleepwet ook niet.

Er worden allerlei fopoplossingen bedacht terwijl de echte oplossing bekend is. Europa bijv. wordt overspoeld omdat dit in het voordeel van bepaalde partijen is.

Blijven lezen s.v.p.Terugkomend op dat aangifte gedoe in mijn eerste reactie. De indruk is aanwezig dat er via het doen van aangifte sprake is van misbruik van het recht.
Advertentie