Advertentie

Oppositie doet aangifte tegen Visser wegens lekken

De zeven oppositiepartijen in de gemeenteraad van Rotterdam hebben donderdagochtend aangifte gedaan tegen oud-wethouder Adriaan Visser wegens lekken.

07 maart 2019
wethouder-Adriaan-Visser---Rotterdam-foto-Casper-Rila-web.jpg

De zeven oppositiepartijen in de gemeenteraad van Rotterdam hebben donderdagochtend aangifte gedaan tegen oud-wethouder Adriaan Visser wegens lekken.

Omstreden vastgoeddeal

Hij lekte eind januari een document naar de media dat ander licht moest werpen op een kritisch rapport van de Rotterdamse rekenkamer over een oude omstreden gemeentelijke vastgoeddeal. Uit extern onderzoek blijkt volgens de gemeente echter dat het document niet meer vertrouwelijk was.

De oppositie vindt die lezing onzin. 'Het college weet dat het stuk geheim was', zegt Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam. 'Wij mochten het niet inzien juist omdat het geheim was.'

Oppositie wil onderzoek OM

De oppositie wil dat het Openbaar Ministerie onderzoek doet. Eerder deden burgers al aangifte. Het lekken van vertrouwelijke stukken als wethouder is een ambtsmisdrijf. D66'er Visser stapte begin februari op toen uitkwam dat hij gelekt had.

Van Gils beëdigd als opvolger

Donderdagochtend is oud-gemeentesecretaris van Amsterdam, Arjan van Gils, beëdigd in gemeenteraad als zijn opvolger. Van Gils (63) was eerder ook zeven jaar de hoogste ambtenaar in Rotterdam.

Van Gils was interim-directeur van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). In zijn nieuwe baan wordt hij verantwoordelijk voor onder meer Feyenoord City, de haven en de geplaagde nieuwe metroverbinding De Hoekse Lijn. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie