of 60715 LinkedIn

Bestuursacademie Nederland

Samen met klanten en partners bouwt de Bestuursacademie Nederland mee aan de professionalisering van overheidsorganisaties. De academie richt zich zowel op de ontwikkeling van mensen als organisaties binnen het openbaar bestuur. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte trainingen worden jaarlijks duizenden medewerkers van gemeenten, provincies en waterschappen opgeleid en getraind. En overheidsorganisaties krijgen advies op het gebied van Human Resources, organisatie- en teamontwikkeling, leiderschap en cultuurverandering.


 • Milieuzones in de stad: welke rol heeft u als handhaver? Welke middelen heeft u tot uw beschikking?

  Milieuzones in de stad: welke rol heeft u als handhaver?

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  In 13 grote steden in Nederland geldt al een aantal jaar een milieuzone. Deze milieuzone is ingesteld om de luchtkwaliteit te verbeteren. Het begon met de toegang te beperken voor vrachtwagens die …
 • De essentiële elementen van een succesvolle beleidsnota. Als u deze tips toepast, weten we zeker dat u een succesvolle beleidsnota schrijft.

  De essentiële elementen van een succesvolle beleidsnota

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Een succesvolle beleidsnota enthousiasmeert, overtuigt en wordt door de lezer direct begrepen. Wellicht kent u ze ook wel, beleidsnota’s die niet voldoen aan deze voorwaarden. Ze zijn stoffig, …
 • 'De mensen zijn het belangrijkst'. De toekomst van de financiële professional in het publieke domein.

  De mensen zijn het belangrijkst

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Na 30 jaar neemt docent Marco Kramer afscheid van Bestuursacademie Nederland. We nemen de tijd om terug te kijken, om te praten over de rol van de docent en om te reflecteren op de toekomst van de …
 • De 6 belangrijkste competenties van een griffier. De griffier ondersteunt de gemeenteraad op administratief, logistiek en communicatief gebied en speelt een onpartijdige rol.

  De 6 belangrijkste competenties van een griffier

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Als griffier bent u het eerste aanspreekpunt van de gemeenteraad. U zorgt ervoor dat het besluitvormingsproces van de raad zo optimaal mogelijk verloopt. Wat komt daar nou zoal bij kijken en over …
 • De kracht van de markt. De rol van de gemeente is cruciaal

  De kracht van de markt

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  De warenmarkt heeft het moeilijk door hevige concurrentie van de winkelmarkt en door internetverkoop. In tien jaar tijd halveerde het aantal ondernemers op de markt en steeds minder Nederlanders …
 • Nieuwe rechtspositie ambtenaren. De wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) gaat in op 1 januari 2020. Wat gaat er veranderen en houdt dat een verbetering of verslechtering in?

  Nieuwe rechtspositie ambtenaren

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Voor ambtenaren geldt straks het private arbeidsrecht, net als voor werknemers in het bedrijfsleven. Dit staat in de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra). Deze wet gaat in op 1 januari …

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meest gelezen

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.