of 60831 LinkedIn

Bestuursacademie Nederland

Samen met klanten en partners bouwt de Bestuursacademie Nederland mee aan de professionalisering van overheidsorganisaties. De academie richt zich zowel op de ontwikkeling van mensen als organisaties binnen het openbaar bestuur. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte trainingen worden jaarlijks duizenden medewerkers van gemeenten, provincies en waterschappen opgeleid en getraind. En overheidsorganisaties krijgen advies op het gebied van Human Resources, organisatie- en teamontwikkeling, leiderschap en cultuurverandering.


 • Studeren kan altijd en overal met e-learning. De voordelen van e-learning

  Studeren kan altijd en overal met e-learning

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Is het rustig op je werk of heb je weinig plannen voor de zomervakantie? Wil je deze periode daarom gebruiken om iets nieuws te leren en te werken aan je eigen ontwikkeling? Dan is een opleiding of …
 • Duurzaamheid in de gemeente. De energietransitie verloopt traag

  Duurzaamheid in de gemeente

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  De energietransitie succesvol doorvoeren binnen jouw gemeente? Volgens  hoogleraar Sustainable Building and Development Anke van Hal  doe je dat door rekening te houden met de behoeften …
 • Hoe ga je om met (kritische) feedback? Zes tips

  Hoe ga je om met (kritische) feedback?

  Bestuursacademie Nederland 1 reactie
  Naast complimenten over je goede werk, zul je af en toe ook kritische feedback krijgen. Je leidinggevende wil immers graag dat je jezelf blijft ontwikkelen. Hoe ga je om met deze feedback?
 • Parkeertafel laat parkeerders meedenken over beleid. Samen tot een goed parkeerbeleid komen

  Parkeertafel laat parkeerders meedenken over beleid

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Het ideale parkeerbeleid opstellen voor jouw gemeente? Ga eens met de parkeerder in gesprek! Speciaal daarvoor organiseren verschillende parkeer- en mobiliteitsadviesbureaus  de parkeertafel .
 • Hoe werk je optimaal samen met verbonden partijen? Samenwerken klinkt makkelijker dan het is

  Hoe werk je optimaal samen met verbonden partijen?

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  De overheid, bedrijven en burgers werken steeds meer samen om maatschappelijke doelen te bereiken. Wil jij zorgen voor een soepele samenwerking tussen alle verbonden partijen en binnen je eigen …
 • Nederlanders steeds vaker slachtoffer van cybercrime. Als organisatie goed voorbereid zijn op cybercrime?

  Nederlanders steeds vaker slachtoffer van cybercrime

  Bestuursacademie Nederland 1 reactie
  Uit een onderzoek van het Centraal Bureau van Statistiek (CBS) blijkt dat steeds meer Nederlanders het slachtoffer zijn van cybercrime. Ben jij al op je hoede?
 • (Politieke) Podcasts om naar te luisteren. Wat gebeurt er tijdens de coronacrisis achter de schermen?

  (Politieke) Podcasts om naar te luisteren

  Bestuursacademie Nederland 1 reactie
  Wat gebeurt er tijdens de coronacrisis achter de schermen in de politiek? Voor wie graag het politieke nieuws in een breder perspectief wil plaatsen, hebben wij een aantal interessante podcasts op …
 • Effectief thuiswerken? Volg een gratis training!

  Effectief thuiswerken? Volg een gratis training!

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  De coronamaatregelen hebben veel effect op ons dagelijks leven. Ineens moeten we zoveel mogelijk thuiswerken, terwijl je dat misschien helemaal niet gewend bent. Wij helpen je daarom een handje!
 • Investeren in talent met coachend leidinggeven. Maar hoe doe je dat? Vijf tips

  Investeren in talent met coachend leidinggeven

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Een coachende leidinggevende en de ruimte om zelfstandig hun functie in te richten. Dat is wat  jonge ambtenaren  graag willen. Maar hoe kun je binnen jouw leiderschap coachende …
 • Succesvol samenwerken op afstand. Wij geven je 5 tips

  Succesvol samenwerken op afstand

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Thuiswerken heeft voordelen, maar kan het wel lastiger maken om samen te werken. Want hoe kun je toch een team vormen als je niet bij elkaar bent? Hoe houd je van een afstand de voortgang in de …

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meest gelezen

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.