Alle whitepapers

Data ophalen met vragenlijsten

In de dynamische wereld van sociaal onderzoek is het ontwerpen van effectieve vragenlijsten een kunst op zich. Deze cruciale instrumenten vormen de brug tussen onderzoekers en de diepgaande inzichten die ze zoeken. Bij Van Dam Datapartners werken we niet alleen met de data die er al zijn, maar helpen we onze opdrachtgevers ook met het verzamelen van nieuwe data om specifieke vragen te kunnen beantwoorden.

Een vragenlijst lijkt op het eerste gezicht een eenvoudig instrument om input te verzamelen, maar de ene vragenlijst is zeker de andere niet. Het opstellen ervan vergt meer dan je wellicht vermoedt. Als tien individuen dezelfde vragenlijst invullen, is het van essentieel belang dat zij de vragen op dezelfde wijze begrijpen en interpreteren. Is dat niet het geval, dan kunnen de antwoorden plotseling een geheel andere  betekenis aannemen dan beoogd.

Er zijn dus enkele belangrijke aandachtspunten bij het creëren van een vragenlijst. Na het lezen van dit whitepaper ben je klaar om zelf aan de slag te gaan!

Meer informatie?
Neem contact op met Leonie Lubbersen

Whitepaper aanvragen

Aanhef