Alle whitepapers

Een leefbare stad vraagt om innovatie en inventief beleid

Bij TNO werken we samen met overheden om met innovatie de kwaliteit van stedelijke planning en mobiliteit te verbeteren. Met een integrale, missiegedreven aanpak kunnen beleidsmakers vandaag al hun innovatieslagkracht vergroten.

Jeroen Borst, Cluster Manager Societal Impact for Accessibility and Liveability bij TNO, praat hierover met een gemeente, provincie en rijksoverheid:

  • Tijs Roelofs, Hoofd Innovatie Gemeente Amsterdam
  • Onno Huiskamp, Manager Economic Innovation Team van de Provincie Noord-Brabant
  • Jan-Bert Dijkstra, Directeur Mobiliteit en Gebieden van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Enkele quotes:

Tijs Roelofs, Hoofd Innovatie Gemeente Amsterdam: “Met innoveren is steeds de kunst om je eigen gedachten los te kunnen laten om met elkaar tot nieuwe inzichten te komen. Precies dat heeft de samenwerking met TNO gebracht de afgelopen jaren. Het samen doorontwikkelen van Urban Strategy betekent ook dat je steeds nieuwe inzichten krijgt samen."

Hoe uitdagend is het om in deze tijden van complexe opgaven vandaag de juiste beslissingen te kunnen nemen voor morgen? Onno Huiskamp, Manager Economic Innovation Team van de Provincie Noord-Brabant: ”Voor innovatie heb je een langetermijnvisie nodig. Maar op dit moment zien we een enorme politieke druk op rijksniveau en bij gemeentes, waardoor ze juist meer kort-cyclisch zijn gaan denken."

Nederland heeft te maken met ontzettend complexe vraagstukken op het gebied van energie, mobiliteit, woningbouw en bereikbaarheid. Wat is er nodig om vandaag de juiste beslissingen te nemen voor de leefbare stad van morgen? Jan-Bert Dijkstra, Directeur Mobiliteit en Gebieden van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat: “We moeten op een compleet nieuwe manier naar mobiliteit, wonen en werken kijken om dit land draaiende te houden.”

Download het whitepaper.

Whitepaper aanvragen

Aanhef