Alle whitepapers

Verbindend communiceren met inwoners

In hoeverre zijn Nederlandse gemeenten in staat te verbinden met inwoners door middel van proactieve communicatie via Facebook, Instagram en X? Het onderzoeksrapport ‘Verbindend communiceren met inwoners’ biedt diepgaande inzichten over de succesvolste gemeenten op social media.

Voor de uitkomsten van dit onderzoek is gekeken naar de openbare online berichtgeving op social media door alle 342 Nederlandse gemeenten in de periode van 2-4-2023 t/m 2-4-2024. In totaal zijn 256.748 social media posts op Facebook, Instagram en X beoordeeld op bereik, interactie en sentiment met de social listening tool van Coosto.

In dit onderzoeksrapport is een afgewogen vergelijking gemaakt tussen alle gemeenten, waarbij rekening is gehouden met het aantal inwoners per gemeente. Download hier het volledige onderzoeksrapport voor diepgaande inzichten in de prestaties van de meest succesvolle gemeenten van Nederland.

Gemeenten kunnen via het whitepaper een gepersonaliseerd rapport (gratis) aanvragen, waarin een gedetailleerde analyse van de gemeente in kwestie wordt gepresenteerd.

Whitepaper aanvragen

Aanhef