Advertentie
sociaal / Nieuws

Gemeenteraad Lelystad 'omarmt' ziekenhuis

Iedereen in Lelystad en omgeving die zich betrokken voelt bij het ziekenhuis in de stad moet op zondag het hospitaal 'omarmen'. Die oproep doet de gemeenteraad van Lelystad.

23 november 2018
stadhuis-Lelystad-2.jpg

De gemeenteraad van Lelystad roept iedereen in de stad en omgeving die zich betrokken voelt bij het ziekenhuis in de stad op zondag het hospitaal te 'omarmen'.

Hart onder de riem
Met de manifestatie wil de raad 'uiting geven aan de gevoelens in de samenleving, de zorgverleners een hart onder de riem steken en het belang van een goede en volwaardige ziekenhuisvoorziening in Lelystad onder de aandacht van de beslissers brengen'. De manifestatie duurt een uur.

Volwaardig ziekenhuis niet haalbaar

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) liet eerder deze week aan de Tweede Kamer weten dat als de doorstart van het failliete ziekenhuis in Lelystad slaagt, inwoners er terecht blijven kunnen voor 70 tot 80 procent van de ziekenhuisbezoeken. Maar volwaardige afdelingen spoedeisende hulp en acute verloskunde zijn er voorlopig niet haalbaar.

Teleurgesteld

De Lelystadse gemeenteraad is teleurgesteld dat 'een volwaardig ziekenhuis' met spoedeisende hulp en acute verloskunde 'niet of onvoldoende in de plannen zit'. En: 'Ook in de samenleving is de teleurstelling hierover merkbaar.’ Daarom wil de raad samen in actie komen. De bedoeling is dat de manifestatie zondag om 13.00 uur begint. Verschillende betrokkenen, onder wie burgemeester Ina Adema van Lelystad, houden een toespraak. Rond 13.30 uur wordt het ziekenhuis 'omarmd'. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hans / afdelingsmanager
Nou, wij gaan naar onze favoriete strandtent in Bergen aan Zee!
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie