Advertentie
sociaal / Nieuws

Schouten trekt 17,5 miljoen uit voor participatie

De bijdrage moet de kansen vergroten van mensen om volwaardig mee te doen in de maatschappij, ook als zij niet direct aan het werk kunnen.

21 maart 2023
geld
Shutterstock

Minister Carola Schouten (Armoedebeleid, Participatie) trekt 17,5 miljoen euro voor participatie. Het bedrag zal verdeeld worden onder gemeenten.

Afdelingshoofd Organisatie, Personeel en Financiën (OPF)

Gemeente Nieuwegein
Afdelingshoofd Organisatie, Personeel en Financiën (OPF)

Archeoloog

JS Consultancy
Archeoloog

Bron van het geld is het Europees Sociaal Fonds (ESF+). De bijdrage moet de kansen vergroten van mensen om volwaardig mee te doen in de maatschappij, ook als zij niet direct aan het werk kunnen.

Budgetbeheer of schulphulp

Het kan bijvoorbeeld ingezet worden voor projecten gericht op budgetbeheer of schuldhulpverlening, hulp bij het vinden van huisvesting, het bevorderen van een gezondere levensstijl, de aanpak van verslavingsproblematiek en ondersteuning van statushouders op het gebied van taalbeheersing, meldt Schoutens ministerie.

Centrumgemeenten

Een bijdrage uit de pot kan aangevraagd worden door centrumgemeenten van de 35 arbeidsmarktregio’s. Projecten mogen een maximale looptijd hebben van twee jaar, waarbij het ESF 40 procent van de kosten betaalt en de aanvragende gemeente 60 procent financiert.

Eind april

Binnen alle projecten dient aandacht te zijn voor het stimuleren van gelijke kansen en non-discriminatie. Gemeenten kunnen vanaf begin april aanvragen indienen. De regeling loopt tot eind oktober van dit jaar.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

P. Smit
Dat is gemiddeld net € 51.000 per gemeente.

Moeten we deze geste van Schouten serieus nemen?
Advertentie