Advertentie
sociaal / Nieuws

Kamer verontrust over moslims in Schilderswijk

De Tweede Kamer is verontrust over geluiden dat vrijheden van niet-moslims in de Haagse Schilderswijk beperkt zouden worden.

18 mei 2013

In de Tweede Kamer is verontrust gereageerd op een reportage in Trouw uit de Schilderswijk in Den Haag. Strenggelovige moslims proberen in een deel van de buurt aan anderen hun regels op te leggen. De Pvda vindt dat de overheid onmiddellijk moet ingrijpen. ,,Toepassing van shariawetgeving kan niet en mag niet in Nederland", zei PvdA-Tweede Kamerlid Keklik Yücel zaterdag.

Vrijheden beperkt
Yücel vindt dat buurtagenten moeten optreden als wijkbewoners door buurtgenoten in hun vrijheden worden beperkt. Verder zou er veel meer gedaan moeten worden aan de emancipatie van vrouwen in buurten als de Schilderswijk. Yücel pleitte al eerder voor plaatselijke ambassadeurs voor vrouwenemancipatie. Daar zou in een buurt als de Schilderswijk snel werk van moeten worden gemaakt. Ook moet er meer worden gedaan aan zogeheten burgerschapsvorming: burgers leren wat hun rechten en plichten zijn in de maatschappij waarin ze leven.

Niet over het randje
VVD-Kamerlid Klaas Dijkhoff zei zaterdag in TROS Kamerbreed in eerste instantie geschrokken te zijn van het artikel in Trouw, maar hij zei er ook bij dat de politie er wel tegen optreedt. ,,Het is op het randje, maar het moet er niet overheen gaan." Volgens Dijkhoff onderstreept de situatie in de Schilderswijk het nut van gericht optreden in bepaalde wijken.

Nader onderzoek
De PvdA wil meer weten van het kabinet in het wekelijks vragenuurtje in de Tweede Kamer en er eventueel later over debatteren. Ook het CDA heeft vragen gesteld. Kamerlid Peter Oskam wil van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en Lodewijk Asscher (Integratie) weten wat er aan de hand is en wat ze er aan gaan doen. ,,Dit mag niet de overhand krijgen." ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers vraagt om nader onderzoek.

Gemengder bouwen
Op basis van eigen ervaringen in de wijk zegt SP-Kamerlid Sadet Karabulut de reportage in Trouw te herkennen. Ze vindt het ergerlijk dat partijen als de PVV en de PvdA nu om actie roepen terwijl ze eerdere voorstellen van de SP niet hebben gesteund. Ze doelt dan onder meer op plannen om met andere type woningbouw buurten gemengder te maken. Ook scholen zouden gemengder moeten worden. Karabulut wil daarom nu weer debatteren over deze problematiek.

Reacties: 9

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kaas !
Provincies mogen ook gemengder, stuur ze naar Friesland, Drenthe en Groningen, daar stemmen ze toch links en van economische binding is vaak geen sprake.

True
Humor, kleinkinderen van christen-socialisten die eeuwig zuchten onder de knoet van de geïmporteerde sharia.

niet mijn probleem.
Jan Beerenhout azn / Buitenlid IPSV=Bende van Schaefer
Mijn lijfblad bericht vandaag dat een als de Driehoek aangeduid stukje van de Haagse Schilderswijk, een buurtje met enkele honderden gezinnen, zich ontwikkelt tot “… een enclave van orthodoxe moslims. Er wonen meer orthodoxe moslims bij elkaar dan elders in de stad en zij willen hun regels ook op straat toepassen.” ’t Lijken verdorie net Hollanders, denk je dan toch onwillekeurig even.http://www.voorzanger.nl/weblog/voorzanger_133.h …Met vriendelijke groeten,Bart Voorzanger

Middenweg 65

1098 AE Amsterdam

True
de zegeningen van 40 jaar uitkeringsimmigratie..
Alfred
Tja...... ik denk dan biblebelt....biblebelt. Waar een deel van de bevolking hun wil oplegt. Zo blijven de winkels dicht, zwembad mag niet open, geldautomaat buiten dienst op zon- en christelijke feestdagen, blokkeren van doorgaande wegen door midden op straat te lopen vóór en na de kerkdiensten (2 per zondag). Zo kan ik wel even doorgaan.Shariawetgeving.... hou nou toch op. Er is geen shariawetgeving en niemand hoeft zich eraan te houden aldaar. Ik geloof dat iemand bij de PvdA last heeft van PVV-koorts.Gelukkig maakte Jurgen Rayman daar een paar leuke grappen over in zijn show gisterenavond.Relativeer nou eens met z'n allen en ontspan..... 8>)

Kritikus / Geen Hagenees
Statenlid Blokhuizen komt even met een knoepers van een jij-bak aanzetten.Zo rolt de GroenLinkser, wegkijken voor problemen en anderen de maat nemen.Van de zich moreel superieur achtende, hypocriete uitvreterspartij bij uitstek.
Andries van den Berg / gemeenteraadslid Leidschendam-Voorburg, SP-fractie
Genoeg argumenten dus om religie uit de openbare ruimte te weren. Behalve Sinterklaas natuurlijk.
Kritikus / Geen Hagenees
De Kamer is verontrust. Toch gaat niemand van al die politieke partijen nou eens op onderzoek uit. Met uitzondering van de PVV, Wilders bezoekt morgen de Schilderswijk. Laat me raden: Volgend jaar, na de gemeenteraadsverkiezingen, is de PVV de grootste partij van Den Haag. Met afstand !
J.G.A.M. Mulder / ambtenaar
In Roterdam liggenb er plannen op tafel om een geheel buurt voor islamitische ouderen neer te zetten. Hoe zou de politiek reageren als een plan wordt ontwikkeld om een buurt voor alleen geboren en getogen Nederlanders op te zetten?

De politiek loopt al jaren achter de feiten aan. Zij staan ver buiten de werkelijkheid. De Schilderswijk is slechts een van de wijken waar de islamisering een feit is. In steden als Schiedam en Vlaardingen komen eveneens dergelijke wijken voor. De Nolenslaan in Schiedam heeft als bijnaam "klein Istanboel".
Advertentie