Advertentie
sociaal / Nieuws

Rotterdam bespaart 10 miljoen op bijstandsuitkeringen

Rotterdam heeft ruim tien miljoen euro op de bijstand bespaard. 6,5 miljoen daarvan werd gehaald op bijstandsfraude.

03 april 2013

In Rotterdam is vorig jaar ruim 6,5 miljoen euro aan bijstandsfraude boven water gehaald. Dat is een half miljoen meer dan in 2011. In totaal werden 947 uitkeringen beëindigd en 925 uitkeringen verlaagd, waardoor volgend jaar nog eens 10 miljoen euro aan uitkeringen wordt bespaard.

Inkomsten niet opgegeven
Dat heeft de gemeente Rotterdam woensdag bekendgemaakt. In de helft van alle fraudegevallen werd er geld bijverdiend, maar werden die inkomsten niet opgegeven. Ook het samenwonen wordt vaak niet opgegeven. Dat is bepalend voor de hoogte van de uitkering.

Aanvragen afgewezen
De sociale dienst in Rotterdam verwerkte vorig jaar ruim 12.000 aanvragen voor een uitkering. Daarvan zijn er 3218 (27 procent) afgewezen omdat die mensen geen recht hadden op een uitkering.

Meer uren werken
Rotterdam bespaarde ook 800.000 euro door het stimuleren van deeltijdwerkers met een uitkering. ,,Zij worden benaderd om enerzijds feitelijke werkuren te laten controleren en anderzijds de mogelijkheden voor uitbreiding van de uren te onderzoeken. Kan iemand meer uren werken, dan heeft hij mogelijk minder of helemaal geen uitkering meer nodig'', aldus de gemeente.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Pierre
Mooi hoor, maar is dit nu besparen of gewoon als sociale dienst je werk doen?
De kop had m.i. ook kunnen zijn: Massale bijstandsfraude aangepakt. Het is maar net hoe je jezelf wilt profileren.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
hoe lang nog
Oh, nu begin ik Abutaleb te begrijpen. Zijn (SNOEP)reis naar Roemenië en Bulgarije om uit te gaan kijken naar de "arbeidsmigranten" die in 2014 in grote getale naar ons landje zullen gaan komen heeft toch een reden! In 2014 is voor deze groepen geen arbeidsvergunning meer nodig om naar ons land te komen. Zij komen dus zoeken naar werk dat er niet is (nu al 20.000 werklozen per maand erbij, onze eigen jeugd komt niet meer aan de bak etc.). Nog maar niet te spreken van de al hevige huisvestingsproblemen en criminaliteit in Rotterdam En geen werk dan maar naar de bijstand of in de criminalitteit. Dus de "besparing" van "meneer" Abutaleb en soortgenoten zal zonder twijfel weer teniet worden gedaan, dus doel bereikt. Ennuh, uitbuiting van Roemenen en Bulgaren is NIET toegestaan. Dit mag alleen bij gewone, hardwerkende "eigen" inwoners van ons land.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie