Advertentie
sociaal / Nieuws

Makkelijker overstappen van en naar beschut werk

Het wordt voor mensen die een baan hebben in een beschutte werkplek makkelijker om over te stappen naar een baan met minder ondersteuning.

25 juli 2022
beschut-werk-swbedrijf.jpg

Mensen met een arbeidsbeperking hebben soms veel begeleiding of een aanpassing van de werkplek nodig. Voor hen is beschut werk beschikbaar. Overstappen naar een baan met minder ondersteuning is niet zomaar gedaan, evenmin als weer teruggaan vanuit een minder begeleidende baan naar een beschutte werkplek. Daar is eerst een inhoudelijke beoordeling door het UWV voor nodig.

Senior Inspecteur Toezichtgebied Security

Ministerie van Justitie en Veiligheid
Senior Inspecteur Toezichtgebied Security

Adviseur Leefbaarheid

BMC
Adviseur Leefbaarheid

Internetconsultatie

Die stap gaat echter vervallen. Als het aan minister Carola Schouten voor Participatie ligt wordt de overstap versimpeld door een aanpassing van het Besluit advisering beschut werk. Een internetconsultatie daartoe is maandag 25 juli  vrijgegeven. Tot en met 5 september kan hierop worden gereageerd.

Werkdruk

Het schrappen van de inhoudelijke beoordeling maakt volgens de minister niet alleen dat iemand met een beschutte baan of iemand die daar naartoe terug wil dit zo drempelloos mogelijk kan doen, maar het moet ook voor de uitvoeringsorganisaties de werkdruk verminderen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie