Advertentie
sociaal / Nieuws

Drie gemeenten bieden noodopvang aan asielzoekers uit Ter Apel

Nijmegen, Sittard-Geleen en Breda willen helpen de druk op het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel te verlichten.

ANP
14 mei 2022
stadhuis-breda-shutterstock-713970967.jpg
Stadhuis BredaShutterstock

Ook Breda biedt vanaf zaterdag tijdelijk onderdak aan asielzoekers om de druk op het centrale opvangcentrum in Ter Apel te ontlasten. Het gaat voorlopig om vijftig plekken in een noodopvang voor Oekraïners aan de Claudius Prinsenlaan. Uitbreiding is mogelijk tot honderd bedden, is te lezen op de website van de gemeente.

Oproep

Het gaat met name om personen uit oorlogsgebieden zoals Syrië, Afghanistan en Jemen. Breda stelt de noodopvang beschikbaar, na een oproep van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Vrijdag maakten Nijmegen en Sittard-Geleen al bekend dat ze asielzoekers opvangen.

Niet wegkijken

‘De situatie in Ter Apel is op dit moment onhoudbaar, daarvan kunnen en willen we in Breda niet wegkijken’, zegt het stadsbestuur. ‘De oplossing zullen we in Nederland met elkaar moeten vinden. Door deze crisisnoodopvang aan te bieden geven we het COA ruimte om op zoek te gaan naar een geschikte verblijfplaats voor deze mensen.’ (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie