Advertentie
sociaal / Nieuws

Grimmige sfeer bij azc Oude Pekela

40 jongeren probeerden het terrein van het asielzoekerscentrum in Oude Pekela op te komen, waar ze werden tegengehouden door de politie. Die spreekt van ,,een grimmige sfeer''. Er werden onder meer twee politiehonden ingezet om de groep op afstand te houden. Bewoners van het azc werden uitgescholden en een raam van de medische post werd ingegooid

08 mei 2012

Een groep van zo'n 150 mensen heeft maandagavond voor onrust gezorgd bij het asielzoekerscentrum in Oude Pekela (Groningen). Aanleiding zou een vechtpartij zijn tussen bewoners van het azc en jongeren uit het dorp op de plaatselijke kermis op Bevrijdingsdag, meldde de politie dinsdag.

Grimmige sfeer

Van de groep probeerden 40 jongeren het terrein van het azc op te komen, waar ze werden tegengehouden door de politie. Die spreekt van ,,een grimmige sfeer''. Er werden onder meer twee politiehonden ingezet om de groep op afstand te houden. Bewoners van het azc werden uitgescholden en een raam van de medische post werd ingegooid. Toen politieversterking arriveerde, trok de groep zich terug.

Social media
De politie was voorbereid op de confrontatie omdat via sociale media was opgeroepen ,,wraak te nemen'' op asielzoekers na de vechtpartij van 5 mei. Onderzocht wordt wat zich op de kermis heeft afgespeeld.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie