of 64231 LinkedIn

VVD en PvdA oneens over moratorium

De VVD vindt het eigenlijk maar niets dat er een adempauze komt voor mensen met zware schulden. De regeringspartij kwam daarover donderdag hard in aanvaring met coalitiepartner PvdA.
3 reacties

De VVD vindt het eigenlijk maar niets dat er een adempauze komt voor mensen met zware schulden. De regeringspartij kwam daarover donderdag hard in aanvaring met coalitiepartner PvdA.

Niets leren

'Het is niet de bedoeling om mensen te laten wegkomen met dat ze te veel schulden maken', zei VVD'er Perjan Moors in de Tweede Kamer. 'Schuldhulpverlening is bedoeld om financieel orde op zaken te stellen, niet om te pamperen, te pappen en nathouden.' Moors wil dat een adempauze alleen wordt toegekend in uitzonderlijke, extreme gevallen en alleen als het ook in het belang is van schuldeisers. 'Als mensen steevast uit de brand worden geholpen door de overheid, zullen zij niks leren van hun fouten.' Hij sprak over een totaal verkeerd signaal, en het zou onrechtvaardig zijn voor .u en mij als belastingbetalers die netjes hun rekeningen betalen'.

Prima middel 

PvdA'er Keklik Yücel reageerde boos: 'In de simpele wereld van de VVD bestaan er dus alleen belastingcenten en hard en nog harder straffen.' Volgens haar kunnen bepaalde maatregelen betrokkenen weer perspectief bieden. Ook PvdA-staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) verdedigde de adempauze als 'prima middel' voor mensen die diep in de schulden zitten en door de schuldhulpverlening worden ondersteund. Het is de bedoeling dat tijdens de afkoelingsperiode geld wordt gereserveerd voor schuldeisers.

Financiële rust 

Volgens Klijnsma zijn ook deze schuldeisers gebaat bij de 'financiële rust'. Zij ziet dat belang van de schuldeisers echter niet als voorwaarde voor een adempauze. De essentie ligt bij de time-out voor de mensen met schulden, omdat die geholpen moeten worden, aldus de staatssecretaris. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door M. v Velden op
Er zijn ook mensen die tegen wil en dank in de bijstand zitten en al jarenlang (meer dan twee jaar schuldsanering) op een houtje bijten of mensen die het van tijdelijke contracten moeten hebben of zzp-ers en het zuinig aan moeten doen ook eens 'perspectief' worden geboden?!

Zo niet, dan vindt ik gelijke monniken, gelijke kappen.
Iedereen moet zijn eigen sores opknappen, ook al is het buiten je schuld om.
Door H. Wiersma (gepens.) op
Opvallend hoe weinig oog deze staatssecretaris heeft voor de financiële onrust die ontstaat bij de debiteuren Vooral MKB'ers kunnen deze financiële middelen niet of nauwelijks missen of moeten die soms ook naar de schuldhulpverlening? Of is het Rijk bereid garant te staan voor de periode van de time-out?
Door Reiziger (Kritisch volger ) op
Wordt tijd dat alle Nederlanders eens een adem pauze krijgen van deze en komende regeringen met het steeds verhogen van belastingen en lasten om al hun idiote ideeën te financieren. Miljoenen voor verwarden,asielzoekers,missies aan de andere kant van de wereld,opknappen van paleizen enz .

Relevante Parlementaire Dossiers