Advertentie
sociaal / Nieuws

Voedselbanken kunnen vraag niet meer aan

De voedselbanken zijn in gesprek met leveranciers om aan de groeiende behoefte te kunnen voldoen. Het streven is om voedsel dat anders zou worden verspild ,,op een structurele manier bij de voedselbanken te krijgen".

27 maart 2014

Steeds meer mensen kloppen aan bij de voedselbanken. Het aantal huishoudens dat een beroep doet op noodhulp, is in een jaar tijd met 30 procent gestegen. De 149 voedselbanken kunnen de vraag echter niet aan. ,,Het lukt ze niet om dit groeiend aantal klanten van een volwaardig en gezond voedselpakket te voorzien'', liet Voedselbanken Nederland donderdag weten.

Structurele manier

Zo'n 35.000 huishoudens ontvangen wekelijks een voedselpakket. Dat komt overeen met 85.000 mensen die afhankelijk zijn van deze vorm van noodhulp. De voedselbanken zijn in gesprek met leveranciers om aan de groeiende behoefte te kunnen voldoen. Het streven is om voedsel dat anders zou worden verspild ,,op een structurele manier bij de voedselbanken te krijgen".

Meer vrijwilligers

De gesprekken met de producenten en de winkelketens lopen goed, maar met de agrarische sector en de horeca is volgens Voedselbanken Nederland is nog veel vooruitgang te boeken. Als de gesprekken succesvol zijn, kan het nog wel 2 tot 3 jaar duren voordat ze ook leiden tot een structurele toevoer van voldoende goede voeding, aldus Voedselbanken Nederland. Het aantal vrijwilligers dat zich inzet voor de voedselbanken stijgt. Er zijn nu 8300 mensen actief, tegen vorig jaar 6500.

Reacties: 10

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Sjoerd Visser
Er is zelfs een Europees fonds voor armoedebestrijding. Helaas willen de politici in Den Haag daar géén gebruik van maken vanwege het feit dat men dan toegeeft dat er wel degelijk armoede is in NL. (Terwijl wij wel betalen voor dat fonds !!!) Dat alleen al is een grote schande...de politici eten er zelf geen hap minder om. Ik vind dat tegenstrijdigheid in beleid. Die tegenstrijdigheid kom je in veel meer beleidsvormen tegen. Vandaar dat men geen problemen kan oplossen daardoor, maar wel steeds weer problemen blijft veroorzaken en bestaande problemen laat dooretteren!!! Te gek voor fatsoenlijke woorden !
carla exoo / OUD POLITICA
Een schande voor een welvarend land.Gerichte op maat uitkeringen moeten dit bedelingsfenomeen achterhalen.
sjan / werkeloos
ik leef ook van de voedselbank, het is zwaar vernederend meer kan ik niet zeggen.
peter
nee miljoenen aan Griekenland schenken of een of ander bananenrepubliekje geld geven voor verkiezingen in dat land . HOE GEK ZIJN ZE IN DEN HAAG.
Wim Vreeswijk / Belastingadviseur
Zolang je de grenzen wagenwijd open houdt voor Roemenen en Bulgaren zonder inburgeringsverplichting of arbeidsverleden en vanaf dag EEN recht hebben op een uitkering van de sociale Dienst komt er inderdaad geen moer terecht van ons landje en zal de armoedisering keihard doorgaan.
Lingewaardse / Bewoonster
Helaas is het zo dat we niet de tering naar de nering kunnen zetten. Bij inkomensdaling dierct alle niet noodzakelijke kosten schrappen en dan blijkt de auto en de mobiele telefoon nog steeds een heilig huisje.
Sjoerd Visser
De overheid is alleen bezig om hun eigen huishoudboekje in orde te brengen, en zorgt daar tegelijkertijd voor dat burgers in moeilijkheden komen. Burgers die de financiële chaos NIET hebben veroorzaakt maar nu wel gestraft worden. Het is een supergrote schande, zeer onfatsoenlijk en mensonvriendelijk om van onschuldigen geld en toekomst af te nemen. De gezondheid van die burgers gaat zo niet goed, en zal later voor meer medische problemen en de daarbij behorende kosten zorgen. Dus wat zal de winst zijn? Groter verlies dan nu al het geval is. Degenen die het leven van velen nog onaangenamer maken zouden zelf van zo'n laag inkomen en van de voedselbank moeten leven. Wellicht gaan dan de ogen wél open!
pieter / leidingevende
marieke ik vraag me af waar deze onzin van daan haalt

besef wel dat deze mensen zeker geen auto hebben

want die hebben zij al moeten inleveren en ook hun mobiel vraag maar even rond voor je dit brult

pieter / leidingevende
het is gewoon erg dat er mensen bij een voedselbank

moeten lopen het zal niet meer lang duren dat de gaarkeukens op de weg staan
Robert Boerleider / reporter
De financiële crisis raast als een tornado door de samenleving. ABN AMRO en SNS zijn genationaliseerd. Banken in Europa dreigen om te vallen en bivakkeren op het randje van de afgrond.



Burgers hebben het vertrouwen in de banken verloren. Mensen raken door de aanhoudende crisis hun werk, inkomen en huis kwijt en belanden aan zelfkant van de maatschappij.



Is er dan géén enkele bank meer die zij wél kunnen vertrouwen en hen door de crisis heen helpt?





http://youtu.be/vloI5EJPnh8
Advertentie