of 59345 LinkedIn

CPB verwacht gering effect loondispensatie

Een nieuw banenplan voor arbeidsgehandicapten betekent lagere lasten voor werkgevers. Het is echter de vraag of het voorstel tot een forse groei van banen leidt. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB).
5 reacties

Een nieuw banenplan voor arbeidsgehandicapten betekent lagere lasten voor werkgevers. Het is echter de vraag of het voorstel tot een forse groei van banen leidt. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB), dat zich boog over het plan van staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

Hoorzitting

Werkgevers hoeven niet meer het verschil tussen minimumloon en cao-loon te betalen. Het effect op de werkgelegenheid is gering, verwacht het CPB. Van Ark wil met aanpassingen van de zogenoemde Participatiewet juist bereiken dat meer mensen met een handicap werk vinden. Het is de bedoeling dat gemeenten het salaris gaan aanvullen tot het minimumloon, als de huidige subsidies op de loonkosten voor bedrijven verdwijnen. Werkgevers gaan alleen loon betalen over het deel dat iemand productief is (loondispensatie). Woensdag is er in de Tweede Kamer een hoorzitting over het plan. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. Wiersma (gepens.) op
Gauw afblazen dus dat onzalige VVD-plan.
Door Lezer (Burger) op
Let op mijn woorden. Je hoeft niet helderziend te zijn om te weten dat dit voorstel tot discriminatie en financiële ongelukken voor gehandicapten gaat leiden. Bedacht door Klijnsma (PvdA) en nu ingevoerd door Van Ark (VVD). Treurig.
Door Gerrit van Zeben op
Volkomen belachelijk idee. Betaal van Ark maar 25 % van haar huidige salaris want meer verdiend ze niet met dit soort stommiteiten. Kennelijk heeft zij een geestelijke beperking als ze niet ziet wat dit gaat betekenen voor gehandicapten.
Door Ria Huisman (directeur) op
Wat Tamara van Ark onze staatssecretaris wil uitvoeren is gewoon een bezuinigingsplan over de ruggen van de arbeidsgehandicapte.
Dat was 40 jaar geleden zo en zal altijd zo blijven.
Mensen met een vlekje worden door de maatschappij dat zijn wij niet geaccepteerd, uitzonderingen daar gelaten.
In strijd met het VN verdrag.
Door Gerry Jöris (Beeldend kunstenaar) op
Dit betekent slavernij voor mensen met een beperking en is volgens mij in strijd met het VN-verdrag voor mensen met een beperking uit de jaren 50. Door Nederland pas geratificeerd in 2016 (schandalig!).