of 64204 LinkedIn

Akkoord over het aanpassen van bijstandswet

Staatssecretaris Kleinsma gaat de bijstandswet aanpassen. Daar is met de oppositie een overeenkomst over gesloten. Hierdoor hebben gemeeneten onder meer langer de tijd om zich op de wet voor te bereiden.
1 reactie

Kabinet en coalitie zijn het met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP eens geworden over aanpassing van de bijstandsplannen van het kabinet. Ook zijn ze het eens over wijzigingen in de Participatiewet. De steun van de oppositie is nodig om een meerderheid voor de plannen in de Eerste Kamer te garanderen.

Afspraken
Tijdens overleg onder leiding van staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken is een aantal afspraken gemaakt om haar oorspronkelijke plannen aan te passen. Details daarover worden later maandagmiddag bekendgemaakt.

Half jaar uitstel

Eerder werd al bekend dat de nieuwe bijstandswet een half jaar later wordt ingevoerd. Gemeenten krijgen daardoor langer tijd om zich voor te bereiden. Gemeenten krijgen ook meer vrijheid om het beleid in te vullen waarbij een tegenprestatie wordt gevraagd voor een bijstandsuitkering. Ook is er sprake van aanpassing van de kabinetsplannen om jonggehandicapten snel te herkeuren. De vrees bestaat dat als er geen banen zijn de jongeren met een Wajonguitkering rechtstreeks in de bijstand belanden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door bleker op
gemeente Enschede handhaaft alsnog de regel voordat je bijstand krijgt moet je 4 weken solliciteren??
alleenstaande ouder krijgt geen vrijstelling sollicitatieplicht?? Dit is nu volgens de consulent van het werkplein de regel en wordt pas 1.jan.2015 aangepast.Hoe is dit nu te begrijpen??