Zaanstad gaat geen vluchtelingen uit Oekraïne opvangen op het zeecruiseschip Aurelia, omdat generatoren op het schip te veel stikstof uitstoten. Dat bevestigt de gemeente maandagmiddag na berichtgeving door het Noordhollands Dagblad. De Aurelia zou 1078 mensen kunnen opvangen.
Opvang Oekraïners op schip strandt op stikstof
Oekraïners tijdelijk onderbrengen op een cruiseship kan niet, omdat de generatoren te veel stikstof uitstoten.

Walstroom
Dat het schip meer stikstof uitstoot dan mag, komt doordat het een ouder schip is dat niet op walstroom aangesloten kan worden, zo verklaart de gemeente in een bericht op de website. ‘Hierdoor zijn er generatoren nodig en deze stoten te veel stikstof uit. We hebben alle maatregelen om de stikstofuitstoot te beperken onderzocht. Maar deze helpen niet genoeg om ons aan de stikstofregels te houden.’
Aantrekkelijk
De gemeente zegt door te zoeken naar andere opvanglocaties, mogelijk op andere schepen. Zaanstad vindt dat een aantrekkelijke optie omdat het geen bouwtijd kost en meteen weer weg kan als de opvang niet meer nodig is.
Reacties: 3
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
De totaal verlaten dorpen in Frankrijk misschien? Is dat een idee? Frankrijk heeft 100 inwoners per vierkante kilometer, Nederland heeft er 530.
En beide landen moeten aan dezelfde milieueisen voldoen. Dus……
Laten we het stikstof probleem eens en voor altijd oplossen. Dat kost wel geld dat we niet hebben. Dus er dient bezuinigd te worden. Laat goed tot ons doordringen dat het financieren van Holle Bolle Gijs doelen ten koste gaat van de welvaart en het welzijn in Nederland. Nu leveren we dus ook op het realiseren van barmhartigheid in. Idioter moet het niet worden.
Leven in het dichtstbevolkte land van Europa vergt het stellen van prioriteiten. Zouden er in het Ruhrgebied Natura 2000 gebieden liggen, of rond Parijs of rondom de grote steden in Italië? Lijkt mij niet, die landen hebben genoeg oppervlak om elders ruimte voor natuurbescherming te vinden. Ver genoeg weg van de economische activiteiten die per definitie contrair zijn aan natuur/milieu bestemmingen.
Nederland moet economische activiteiten afbouwen. Dat kost nu verschrikkelijk veel geld en gaat straks ten koste van ons nationaal inkomen; we worden door activisten gedwongen, armer. Dus zullen we moeten bezuinigen.
Het voor stikstof en waterkwaliteit benodigde geld halen we weg bij de AOW en de gezondheidszorg. Dat zijn per slot van rekening overbodige luxe bestedingen die best wel wat minder kunnen om activistische stikstof types tevreden te stellen.
Brussel heeft de dichtstbevolkte EU landen opgezadeld met een probleem dat niet oplosbaar is. Met doelen en beleid waarbij op geen enkele manier rekening is gehouden met de haalbaar-, de uitvoerbaarheid noch met de strikte, idiote, beperkingen die dat veroorzaakt. Opvang van vluchtelingen gaat voor stikstof. Die richtlijnen dienen subiet veranderd te worden.
Het hele stikstofdossier is niet om te lachen maar ik moet bekennen dat er een klein gevoel van vermaak ontstond bij het lezen van de artikelkop.
Wanneer wordt ons kabinet eens wijs en gooien ze onze grenzen dicht voor die enorme en niet te hanteren hoeveelheid asieleisers?