Advertentie
sociaal / Nieuws

Lagere taakstelling huisvesting vergunninghouders

Gemeenten moeten in de tweede helft van 2017 10.000 vluchtelingen met een verblijfsvergunning aan woonruimte helpen. Dat heeft staatsecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie gisteren bekend gemaakt.

06 april 2017

Gemeenten moeten in de tweede helft van 2017 10.000 vluchtelingen met een verblijfsvergunning aan woonruimte helpen. Dat heeft staatsecretaris Dijkhoff  van Veiligheid en Justitie gisteren bekend gemaakt. 

Lager

De taakstelling is beduidend lager dan eerdere prognoses. Door een lagere asielinstroom worden er minder asielvergunningen afgegeven. In de eerste helft van 2017 lag de taakstelling nog op 13.000. In de tweede helft van dit jaar moeten gemeenten 10.000 vluchtelingen een huis bieden. De verwachting is dat de taakstelling voor de eerste helft van 2018 daalt naar 6.000.

Op schema
Gemeenten en woningcorporaties zijn er in geslaagd de achterstanden van de laatste jaren voor een deel weg te werken. De uitvoering van de taakstelling voor de eerste helft van 2017 ligt op schema. Staatssecretaris Dijkhoff: ‘Gemeenten en woningcorporaties hebben de afgelopen periode hun beste beentje voorgezet. Dat heeft tot resultaat geleid. Daar heb ik veel waardering voor.' 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie