Advertentie
sociaal / Nieuws

KNVB in de fout met goedkeuren 'allochtonenstop'

De KNVB geeft toe dat het ten onrechte het allochtonenbeleid bij voetbalclub Quick 1888 goedkeurde. De KNVB keurt het beleid van de Nijmeegse club bij nader inzien af: 'Het staat haaks op ons beleid om allochtone én autochtone jongeren aan het sporten te krijgen. We gaan binnenkort praten met Quick 1888. Ook zullen we een gesprek voeren met de verenigingsbegeleider.'

04 mei 2010
Gesprek met wethouder
De Nijmeegse voetbalclub Quick 1888 en sportwethouder Floris Tas hebben vandaag een 'goed gesprek' gehad over de limiet die Quick 1888 stelt aan het aantal allochtone leden. Dat liet de gemeente Nijmegen weten na een gesprek waarin de voetbalclub zijn problemen uit de doeken deed.

Limiet
Tachtig procent van de 550 leden van Quick 1888 is van buitenlandse afkomst. Autochtone leden voelen zich er steeds minder thuis, beweert het bestuur. De club wil daarom een limiet stellen aan het aantal allochtonen. Maximaal de helft van het ledenaantal mag allochtoon zijn. De wethouder liet de club dinsdag weten dat een quotum onwenselijk is en bovendien juridisch lastig. 'De gemeente wil graag meedenken en bijdragen aan een oplossing', aldus een gemeentewoordvoerder. 'Binnen nu en drie weken gaan we daarover opnieuw bij elkaar zitten.'

Geen vrijwilligers
Volgens de club leidt het grote aantal allochtonen tot een tekort aan vrijwilligers, omdat ouders zich minder snel inzetten voor de club. Ook ontstaan taalproblemen op het veld. , maar erkende dinsdag wel dat een KNVB-verenigingsbegeleider de fout in is gegaan. De begeleider gaf de Nijmeegse club , aldus een KNVB-woordvoerder.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Toine van Bergen / Lid Provinciale Staten Gelderland
Een kwalijke zaak, Quick 1888 is door de KNVB op het verkeerde been gezet. Nader onderzoek is nodig of de KNVB vaker dit soort "adviezen" geeft.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Jos Praat / beleidsadviseur
Heb de voorzitter van Quick op de radio gehoord. Hij heeft een genuanceerd en duidelijk vehaal: het bestuur staat niet toe dat de gerenommeerde vereniging naar de gallemieze gaat. Er werd tevergeefs veel geprobeerd om het tij te keren. Hopelijk is dit drastische besluit een signaal voor de allochtone leden om zich te gedragen en de handen uit de mouwen te steken voor hun klup.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie