Advertentie
sociaal / Nieuws

Kabinet wil zorgfraude terugdringen

Hoeveel geld voor de zorg in de verkeerde zakken verdwijnt, is onduidelijk. Het gaat om tientallen miljoenen per jaar, maar waarschijnlijk veel meer. Dat hoopt het kabinet terug te dringen met een pakket maatregelen. Speciale aandacht is er voor de medische specialisten, de ggz, de tandartsen, de wijkverpleging en het pgb. Daar is het risico op fouten en fraude extra groot.

19 april 2018

Het kabinet wil de komende jaren korte metten maken met boekhoudkundige fouten en fraude in de gezondheidszorg. Zorgverleners kunnen bekende fraudeurs straks onder meer in een 'waarschuwingsregister' laten opnemen, zodat andere aanbieders op hun hoede zijn.

Extra groot risico


Fraude verminderen
Een aantal al voorgenomen maatregelen moet ook helpen de fraude te verminderen. Zo moeten nieuwe zorgverleners zich straks melden, een vergunning aanvragen, of allebei. Ook worden declaraties die rechtstreeks aan de patiënt zijn gestuurd even scherp gecontroleerd als zorg die wordt gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Martin
De meeste zorgaanbieders verrijken zich zelf als eerste kijk maar naar de instellingen van gehandicapten vooral die zonder ouders ze hebben bijna geen kleding, geen leuke televisie of computer/i pad die ze best kunnen bedienen ook al kunne ze niet praten of horen ze kunnen echt wel meer gewoon om voor afleiding naar te kijken geen leuke boekjes met plaatjes weinig uitjes, geen spelletjes en niet veel lekker eten. Drang en straf is er wel . En kijk dan eens in verhouding naar het personeel. Waarom heeft een instelling een lease wagenpark ? Het personeel kan toch zelf een auto kopen net als een ander ? Ze hebben geen geld genoeg dat is het enige wat ze kunnen vertellen tegen de regering we zijn zo goed voor de kwetsbaren.De overheid controleert de financien niet. Zij vragen en krijgen altijd supersnel wat ze willen.Miljoenen. Ze krijgen zelfs geen strakke regels of persoonseisen opgelegd.T- shirtjes en broeken een paar schoenen voor de gehandicapten worden voor een paar euro stuk bij de groothandel ingekocht de rest van hun inkomen gaat naar de zorginstanties. Zij willen ook af en toe winkelen tutten in een magazine kijken en iets leuks aan iets anders of een klein cadeautje iedereen is blij met een cadeautje daarin verschillen zij niet met een doorsnee persoon dit geldt voor alle kwetsbaren maar het antwoord is altijd hetzelfde daar hebben we geen geld voor.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie